Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manfred Weber a făcut campanie electorală cu Sebastian Kurz în Bavaria

Manfred Weber

Principalul candidat al Partidului Popular European (PPE, conservator) pentru alegerile din mai pentru Parlamentul European, germanul Manfred Weber, a făcut campanie electorală sâmbătă în oraşul său natal din landul Bavaria împreună cu cancelarul austriac, Sebastian Kurz, relatează agenţia DPA, potrivit Agerpres.

În cadrul unui miting în oraşul Straubing (Bavaria inferioară), Weber a fost însoţit la tribună de către Kurz şi şeful executivului bavarez, Markus Soeder. 

Referindu-se la scrutinul din luna mai, Weber a vorbit despre ''alegeri privind soarta acestui continent''. 

Politica a devenit în mod clar mai serioasă, a declarat Weber, adăugând că el aparţine primei generaţii care ar putea trăi în pace şi libertate în Europa. ''Şi nu vom lăsa ca aceasta să fie distrusă de către naţionaliştii de astăzi'', a afirmat Weber.

Citește și: Nicolas Maduro a cerut Mexicului şi Uruguayului să relanseze oferta lor de mediere

Candidatul PPE s-a exprimat de asemenea în favoarea unei mai mari securităţi la graniţele Europei: ''Nu vreau ca bande de traficanţi de fiinţe umane să decidă cine vine în Europa. 

Weber şi Soeder fac parte din Uniunea Creştin-Socială (CSU, conservatoare), ramura bavareză a Uniunii Creştin-Democrate (CDU, conservatoare, partidul cancelarului Angela Merkel). CSU, care este prezentă doar în landul Bavaria, se află în coaliţia de guvernare de la Berlin. Ministrul german de interne Horst Seehofer este cel mai important membru al CSU. 

În eventualitatea unui rezultat bun pentru partidele din PPE în Europa la scrutinul din 26 mai, Weber ar putea să ocupe postul de preşedinte al Comisiei Europene, deţinut în prezent de către Jean-Claude Juncker, tot de la PPE. 

Manfred Weber este membru al Parlamentului European din 2004.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.