Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manfred Weber, vizită fulger la Budapesta într-un efort disperat de a evita o scindare a în grupul PPE din Parlamentul European

manfred weber

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia viitoarei Comisii Europene, Manfred Weber, va întreprinde marţi o vizită la Budapesta, în speranţa evitării unei scindări în cadrul grupului PPE din Parlamentul European, informează luni dpa, potrivit agerpres.ro.

Citeste si Se caută înlocuitor pentru Claudiu Manda - Comisia de control al SRI urmează să prezinte raportul privind ANI

Germanul Manfred Weber are programată o întrevedere cu premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat o purtătoare de cuvânt a PPE pentru dpa, pe fondul apelurilor de a exclude partidul lui Orban, Fidesz, din cauza poziţiilor ultranaţionaliste şi eurosceptice ale acestuia.

PPE urmează să decidă asupra viitorului Fidesz în cadrul grupului miercurea viitoare, excluderea fiind una dintre opţiuni.

PPE are 56 de partide, printre care şi Uniunea Creştin-Democrată (CDU) din Germania, Fidesz, Forza Italia a fostului premier italian Silvio Berlusconi, Republicanii din Franţa, Uniunea Democrată Croată (HDZ) şi Partidul Popular (PP) din Spania. Treisprezece partide din PPE cer suspendarea statutului de membru al Fidesz sau excluderea acestuia din grup. CDU nu se numără printre acestea.

Campania care a fost declanşată în Ungaria împotriva lui Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene şi coleg în cadrul PPE, a provocat recent un val de critici. Weber i-a cerut lui Orban să prezinte scuze pentru această campanie.

Însă expulzarea Fidesz din PPE ar putea reduce blocul popularilor europeni, în condiţiile în care acesta se teme că va pierde voturi la alegerile europarlamentare din mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.