Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manifestație URIAȘĂ anti-Trump la Washington: Ce nemulțumiri au americanii / FOTO & VIDEO

twitter.com
Donald Trump

Zeci de mii de americani au defilat sâmbătă de la Capitoliu la Casa Albă pentru a marca importanţa luptei împotriva încălzirii globale şi a denunţa poziţiile retrograde ale preşedintelui Donald Trump în această chestiune, relatează AFP, potrivit agerpres.ro

Acest "Marş pentru climă" s-a derulat pe o vreme caniculară în cea de-a 100-a zi a preşedinţiei omului de afaceri sceptic în privinţa schimbărilor climatice, ţintă a numeroase sloganuri şi foarte criticat de către manifestanţii de toate vârstele.

ATENȚIE, ȘOFERI! Câte amenzi a 'produs' minivacanța de 1 mai? Deocamdată!


Actorul de renume mondial Leonardo DiCaprio a luat parte la defilare în mijlocul unui grup de amerindieni. "Schimbările climatice sunt reale", era scris pe o pancartă pe care o ţinea în faţa sa. 

"Trump revine asupra legilor adoptate, vorbeşte despre ieşirea din Acordul de la Paris (din decembrie 2015 asupra schimbărilor climatice), încearcă să relanseze producţia de petrol şi cărbune în timp ce sunt în declin, face exact contrariul a cea ce trebuie să facă", a detaliat Robert Siegel, un inginer venit din statul New York pentru a lua parte la manifestaţie.

Cozmin Gușă, avertismentul care pune pe jar România: 'Va fi o bombă inteligentă'


Unele pancarte s-au inspirat din faimosul slogan al lui Trump, transformându-l din "Să redăm măreţia Americii" în "Să redăm frigul Americii". Alţii au luat în derâdere costul pentru mediul înconjurător al frecventelor sale deplasări în weekend în Florida, adăugând că reşedinţa sa de la Mar-a-Lago este ameninţată de creşterea nivelului oceanelor. 

"Reprezentăm majoritatea, chiar dacă nu suntem acum la putere. Majoritatea populaţiei este de acord cu ideile acestui marş", a afirmat Bill Jenkins, un profesor de muzică, referindu-se la votul popular pierdut de Donald Trump la alegerile pe care le-a câştigat la 8 noiembrie. 

Multe bannere purtau inscripţii pentru promovarea unei economii mai verzi care să acorde un loc mai important energiei regenerabile şi avertizau despre pericolul lipsei de acţiune, denunţând declaraţiile contradictorii ale lui Donald Trump. 

Liderul administraţiei de la Washington a afirmat printre altele că schimbările climatice sunt o "farsă" sau un "concept inventat de chinezi pentru a împiedica industria americană să fie competitivă". 

Pentru Kem Morawski, o pensionară din statul Maryland, obiectivul acestei defilări este de "a arăta Congresului că multă lume este preocupată de schimbările climatice". 

Cât despre Trump, "nu sunt sigură că ne va asculta", a adăugat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.