Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manifestații uriașe în Georgia împotriva Puterii

Peste 30.000 de persoane au demonstrat sâmbătă la Tbilissi împotriva guvernului georgian şi a politicii conduse de Moscova în fosta URSS, la apelul partidului fostului preşedinte Mihail Saakaşvili, Mişcarea Naţională Unită, relatează AFP şi Reuters. 

Fluturând steaguri georgiene şi ucrainene şi pancarte cu mesajul 'Stop Putin', protestatarii au manifestat pe principalele artere ale oraşului. 

Mihail Saakaşvili, căutat în prezent de justiţie, s-a adresat mulţimii, care i-a scandat numele, prin intermediul unei transmisiuni video de la Kiev. 'Să-i arătăm guvernului georgian că naţiunea este unită în faţa ameninţării grave la adresa independenţei şi a viitorul său', a afirmat el. 

Partidul lui Saakaşvili a acuzat coaliţia de guvernământ că nu se opune Rusiei în ceea ce priveşte sprijinul oferit de aceasta Abhaziei şi Osetiei de Sud. Aceste două mici teritorii şi-au declarat independenţa faţă de Georgia după războaiele civile de la începutul anilor 1990 care au urmat dezmembrării Uniunii Sovietice. Moscova a recunoscut oficial independenţa lor după războiul cu Georgia în august 2008. 

Recent, Rusia a luat noi măsuri în vederea integrării acestor regiuni separatiste şi le-a oferit acorduri de 'alianţă şi integrare' menite să consolideze legăturile cu Moscova. 

Aceste noi măsuri au fost condamnate de Tbilisi ca fiind 'o nouă etapă împotriva suveranităţii şi a integrităţii teritoriale a Georgiei'.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.