Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manifestanţii antiemigranţi din Grecia s-au luat LA BĂTAIE cu toată lumea - FOTO/VIDEO

O manifestaţie la Chios împotriva concentrării pe această insulă din Marea Egee a 3.500 de refugiaţi şi imigranţi a escaladat în ciocniri între poliţişti şi manifestanţi şi în acte de violenţă asupra unor jurnalişti, a relatat joi agenţia de presă elenă ANA, citată de AFP.

Forţele speciale au folosit gaze lacrimogene pentru a împiedica circa 800 de manifestanţi, reuniţi miercuri seară în urma unor apeluri pe reţelele de socializare, să se apropie de două tabere care găzduiesc refugiaţi şi imigranţi pe insulă, a confirmat o sursă din cadrul poliţiei.

Citeşte şi: UPDATE: Tăriceanu, audiat timp de două ore și jumătate la DNA

Poliţia a reţinut patru voluntari şi un imigrant, care participau la o contramanifestaţie organizată în interiorul taberei Souda, de unde au fost aruncate câteva proiectile spre poliţie. Cei cinci au fost eliberaţi după scurt timp.

Citeşte şi: TRAGEDIE! A fost UCIS de propriul câine. Detalii crude

Conform unor imagini publicate pe site-ul local de informaţii Politischios.gr, o parte a manifestanţilor au mărşăluit cântând imnul naţional, arborând drapelul Greciei, ceea ce a reamintit de practicile activiştilor greci de extremă-dreaptă.

Citeşte şi: ALERTĂ medicală în Constanţa. Un pacient de 15 ani a fost internat cu virusul West-Nile

Grupuri de manifestanţi i-au atacat apoi pe jurnalişti, determinându-i să se îndepărteze de marş, conform site-ului citat.

content-image

Iannis Stevis, directorul unui alt site de ştiri, Astiparis.gr, a afirmat că a fost lovit de un militant neonazist cunoscut, care i-a confiscat camera, fără ca poliţia să intervină.

Stevis a depus plângere împotriva agresorului său, care a făcut acelaşi lucru, acuzându-l pe jurnalist de defăimare, a confirmat poliţia.

Citeşte şi: Alina Gorghiu, atac la Victor Ponta: HOȚ la bostănărie

Mai la nord, în insula Lesbos, alt punct de intrare a refugiaţilor şi imigranţilor care continuă să ajungă în Europa venind dinspre Turcia, au avut loc incidente în cursul nopţii între afgani şi maghrebieni în tabăra Moria, conform ANA.

Tensiunile sunt recurente în insulele greceşti, unde planul UE-Turcia vizând blocarea rutei migratorii prin Marea Egee a blocat circa 13.000 de refugiaţi şi imigranţi, adică aproape dublul locurile disponibile în centrele de primire.

Citeşte şi: Victor Ponta: Lucian Isar va fi prim-ministrul propus de PNL

Expulzările spre Turcia ar trebui să îi vizeze în principal pe imigranţii ajunşi după 20 martie, însă ele, puternic contestate de asociaţiile de apărare a dreptului la azil, stagnează, în lipsa sprijinului european promis Greciei pentru asigurarea legalităţii lor şi dată fiind situaţia din Turcia, relatează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.