Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ medicală în Constanţa. Un pacient de 15 ani a fost internat cu virusul West-Nile

Un alt caz de infecţie cu virusul West-Nile a fost confirmat la Mangalia. Anunţul a fost făcut de către Centrul Regional de Tranfuzii Sanguine Constanţa, care a anulat o acţiune de colectă mobilă. Este vorba despre un minor de 15 ani, care a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

Citeşte şi: Ipoteză halucinantă. Hillary Clinton ar putea fi înlocuită din cursa pentru Casa Albă

"Centrul Regional de Tranfuzii Sanguine Constanţa anunţă anularea acţiunii de colectă mobilă ce urma să aibă loc în data de 17.09.2016, în localitatea Mangalia. Această măsură este luată pentru asigurarea securităţii transfuzionale, în condiţiile în care în municipiul Mangalia a fost confirmat un caz de infecţie cu virusul West-Nile, infecţie ce poate fi transmisă şi prin sânge. În aceste condiţii, persoanele cu domiciliul în Mangalia şi localităţile învecinate (Limanu, Hagieni, Vama Veche, 2 Mai, Albeşti, Arsa, Vârtop, Coroana, Cotu Văii, 23 August) precum şi cele cu domiciliul în alte zone din judeţ dar care lucrează aici nu vor putea fi admise la donare până pe 31.10.2016 (sau o dată ulerioară, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice", se arată într-un comunicat al Centrului Regional de Transfuzii Constanţa.

Citeşte şi: UPDATE: Tăriceanu, audiat timp de două ore și jumătate la DNA

Mai exact, este vorba despre un minor, în vârstă de 15 ani, care a fost adus la Spitalul din Mangalia pe 3 septembrie, după care a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

"DSP-ul a confirmat ca urmare a tuturor datelor pe care le avem. A fost un caz de meningită cu virusul West-Nile. Este un copil de 15 ani, din localitatea Mangalia, a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase la data de 4 septembrie și a fost externat, vindecat, pe 9 septembrie. Nu există motive de îngrijorare", au declarat, pentru Replica, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța.

Citeşte şi: TRAGEDIE! A fost UCIS de propriul câine. Detalii crude

De menţionat că virusul se transmite prin înţepătura de ţânţar. Din luna mai şi până la sfârșitul lunii august, au fost înregistrate aproximativ 40 de cazuri de infecție cu virusul West-Nile şi patru persoane, internate cu acest diagnostic, au murit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.