Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manifestaţie a minorilor fără însoţitori într-o tabără de refugiaţi din Grecia

Organizatia Elena de Turism
Lemnos Grecia mare

Poliţia greacă a interpelat marţi 25 de solicitanţi de azil, minori fără însoţitori, în cursul unei manifestaţii în tabăra din Fylakio, în apropiere de frontiera greco-turcă (nord-est), care solicitau urgentarea examinării cererilor lor de azil, potrivit unei surse poliţieneşti, citată de AFP.

Manifestanţii au incendiat cearşafuri şi au aruncat cu pietre în poliţişti, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Revoluție în Poliție! Sistem de recunoaștere facială pentru IGPR! Achiziție de aproape un milion de euro!

Circa 100 de minori neînsoţiţi trăiesc în tabăra de la Fylakio, în care unii aşteaptă examinarea cererilor de azil de peste şase luni.

Grecia a suspendat procedura de azil în martie, după ce Turcia şi-a deschis frontierele spre Europa şi mii de migranţi şi refugiaţi s-au adunat la frontiera terestră greco-turcă.

În aprilie, din cauza măsurilor impuse pentru încetinirea pandemiei de COVID-19, serviciile de azil, la fel ca alte servicii publice greceşti au funcţionat mai lent.

Citește și: Înregistrare explozivă! Raed Arafat somează firma care a câștigat contractul de 600 de milioane de euro în fața lui Deltamed

Atena a fost criticată în mai multe rânduri de organizaţii neguvernamentale pentru apărarea drepturilor migranţilor şi refugiaţilor pentru deficienţe cronice ale sistemului său de acordare a azilului şi pentru condiţiile de viaţă deplorabile din taberele de refugiaţi suprapopulate.

Guvernul conservator al premierului Kyriakos Mitsotakis a adoptat vineri o nouă lege care accelerează procedurile de examinare a solicitărilor de azil, ceea ce riscă să compromită "drepturile" solicitanţilor de azil, potrivit unor ONG.

Grecia se pregăteşte să-şi asume vineri preşedinţia rotativă a Consiliului Europei, instituţie care a criticat recent ţara pentru tratamente necorespunzătoare faţă de migranţi şi refugiaţi pe teritoriul său.

Citește și: Sunt anunțate noi măsuri! Ce vor trebui să facă pasagerii în avion .

Dunja Mijatovic, comisar al Consiliului Europei pentru drepturile omului, a exprimat săptămâna trecută îngrijorările sale cu privire la noua lege şi "utilizarea frecventă a măsurii de detenţie" împotriva solicitanţilor de azil.

"Nu avem intenţia să ascundem deficienţele sistemului nostru sub preş şi încercăm să le facem faţă", a spus marţi într-o videoconferinţă Miltiadis Varvitsiotis, ministru adjunct grec de externe.

El a subliniat că ţara sa va pune accentul în cursul preşedinţiei Consiliului Europei pe "democraţie, statul de drept şi protecţia drepturilor omului".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.