Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manifestaţie de amploare în capitala Slovaciei. Mii de oamenii denunţă corupţia

RTBF.be
manifestatie bratislava

Circa 5.000 de slovaci, în principal tineri, au manifestat marţi la Bratislava pentru a cere plecarea ministrului de interne, insuficient de activ, potrivit lor, în lupta contra corupţiei, transmite AFP, potrivit agerpres.

În timpul acestei manifestaţii, una din cele mai importante din ultimii ani, participanţii au scandat sloganuri împotriva premierului Robert Fico, de stânga.

Citește și: Imagini INCREDIBILE cu Novak Djokovici, la Monte Carlo: Ce a pățit cel mai bun tenismen din ultimii ani / VIDEO

Ei au cerut totodată demisia ministrului de Interne, Robert Kalinak, a şefului poliţiei, Tibor Gaspar, şi a şefului unei unităţi speciale a parchetului însărcinată cu lupta contra corupţiei, Dusan Kovacik.

Manifestaţia a fost organizată la chemarea a doi studenţi, David Straka şi Karolina Farska.

"Corupţia este una din cele mai mari probleme ale Slovaciei. Banii noştri dispar în buzunarele oligarhilor", a declarat aceasta din urmă.

Manifestaţia a fost susţinută de preşedintele slovac, Andrej Kiska, critic deschis al prim-ministrului. "Dacă noi rămânem tăcuţi, nimic nu se va schimba aici", a declarat el recent cotidianului Dennik N.

Conform unui raport recent al Transparency International Slovakia, această ţară cu 5,4 milioane de locuitori, membră a zonei euro, este a 7-a cea mai coruptă din Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.