Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manual respins de Ministerul Educatiei pentru ca a publicat 3 strofe din imn

manuale

O editura este de-a dreptul revoltata dupa ce Ministerul Educatiei i-a respins un manual pentru ca avea numai 3 strofe din imn publicate, in loc de 4. Problema este ca prevederile privind elaborarea manualelor se bat cap in cap. Pe de-o parte se cere publicare a 4 strofe din imn, pe de alta parte se cere ca textele sa nu depaseasca 90 de cuvinte in manualele pentru categoria de varsta careia ii era dedicat si cel in cauza.

„Noi am pierdut licitaţia pentru că pe prima pagină a manualului Comunicare în limba română, clasa I, am publicat trei strofe din Imnul României, în loc de patru, dar astfel am fi depăşit prevederea ca textul să nu depăşească la această vârstă limita maximă de 90 de cuvinte. Am investit o groază de bani în grafica viitoarelor manuale”, a mai declarat Anca Munteanu, reprezentantul editurii, potrivit Cuget Liber.

Din cauza unor astfel de situatii dar si din cauza altor probleme au fost depuse mai multe contestatii, de catre cei care si le-au putut permite. Termenul de contestare a reevaluarii licitatiei a expriat intre timp iar contractele pentru tiparirea noilor manuale pot fi semnate. Abecedarul insa mai are de asteptat, fiind inca contestat.

„Ei trebuiau să refacă întreaga procedura de evaluare în loc să facă asta Ministerul a folosit aceiaşi evaluatori ca la prima evaluare. A păstrat aceleaşi coduri ale manualelor ca la prima evaluare şi culmea le-au dat rezultate diferite”, a spus Paul Balogh, managerul unei edituri contestatare.

Editorii se plang si de costurile mari pe care le presupune o contestatie - sumele se ridica chiar la un miliard de lei vechi.

„Dacă conteşti ceva şi depui o garanţie de bună conduită, care reprezintă 1% din valoarea contractului respectiv. Deci, nişte sume foarte mari. Trebuia să depunem un miliard de lei vechi, pe care nu i-am avut”, a spus Cristian Greșanu, directorul unei edituri.

„Costurile sunt la vreo 13 000 de euro să conteşti numai un lot”, a completat Paul Balogh, managerul unei edituri contestatare.

Consiliul National pentru Soluţionarea Contestaţiilor are termen de 20 de zile, de la finalizarea dosarului, pentru a da un răspuns contestaţiei primite. Până atunci, însă, Ministerul Educaţiei mai plăteşte şi manualele retipărite pentru cei peste 160 de mii de elevi din clasa I, informeaza digi24.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.