Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manuscrisul poveştii 'Micul Prinţ' prima dată la Paris

Artmark
Cartea Amagirilor Cioran

Prince” de Antoine de Saint-Exupéry, niciodată încă arătat în Franţa, va fi expus la Paris, din februarie până în iunie 2022, a anunţat miercuri Muzeul de Arte Decorative. Aviatorul şi scriitorul francez a redactat şi desenat această poveste filosofică şi poetică la New York şi Long Island, între iunie şi noiembrie 1942, potrivit Le Figaro.

Manuscrisul nu a părăsit Statele Unite de atunci. Autorul i l-a încredinţat unei prietene, Silvia Hamilton, înainte de a pleca să lupte din Africa de Nord în primăvara anului 1943. Această prietenă l-a vândut Morgan Library & Museum în 1968. Această instituţie privată îl va împrumuta MAD, care găzduieşte expoziţia „À la rencontre du Petit Prince”, din 17 februarie până pe 26 iunie, în aripa sa din palatul Luvru.

Expoziţia va cuprinde „peste 600 de piese”, inclusiv „acuarele, schiţe şi desene - în cea mai mare parte inedite - dar şi fotografii, poezii, decupaje din ziare şi extrase din corespondenţă”, se arată într-un comunicat al Muzeului.

„Micul Prinţ”, care povesteşte aventurile de pe diverse planete ale unui băiat aparent naiv, dar filosof, este unul dintre cele mai mari succese din istoria literaturii mondiale. După publicarea sa în franceză şi engleză la New York în 1943, Saint-Exupéry va muri în timpul unei misiuni în Marea Mediterană, în iulie 1944. Autorul nu ştia aşadar nimic despre soarta prodigioasă a acestei lucrări publicate în Franţa abia în 1946 şi care astăzi este tradusă în peste 300 de limbi.

Manuscrisul a fost expus în 2014 de Morgan Library & Museum. Iniţial, cu peste 30.000 de cuvinte greu de descifrat, a fost redus la jumătate de un scriitor care a căutat cel mai simplu stil posibil. Succesul său global se datorează mult şi acuarelelor care îl ilustrează şi care au gravat imaginea tânărului personaj în memoria colectivă, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.