Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mânz abandonat, găsit într-o comună din Argeş. Animalul a murit peste noapte, pentru că în România nu s-a găsit lapte special pentru el

alba 24
politia animalelor

Poliţiştii de la Biroul pentru Protecţia Animalelor din judeţul Argeş au găsit un mânz de vârstă foarte mică, abandonat. Animalul, care avea aproximativ o săptămână, a fost dus într-un sanctuar pentru animalele abandonate, însă a murit peste noapte, din cauză că în România nu s-a găsit lapte special pentru el. Poliţiştii fac verificări pentru a stabili împrejurările în care animalul a ajuns în această situaţie.

Intervenţia poliţiştilor a avut loc miercuri, pe raza localităţii Băiculeşti din judeţul Argeş, după ce o persoană a sunat la 112 anunţând că a găsit un mânz de vârstă foarte mică.

„Întrucât mânzul se afla în stare de pericol, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor l-au transportat la o asociaţie privată de protecţie a animalelor, de pe raza localităţii Brăduleţ, pentru a beneficia de asistenţă medicală, adăpost şi îngrijire specializată. În baza art.24, ind.1 din Legea 205/2004R privind protecţia animalelor, a fost emis un Ordin de plasare a animalului în adăpost”, informează, joi, Poliţia judeţeană Argeş.

Mînzul, o femelă, a fost dus într-un sanctuar pentru animalele domestice abandonate, însă din cauză că nu a primit lapte special a murit peste noapte, în ciuda eforturilor depuse pentru a-l salva, au anunţat reprezentanţii sanctuarului. Aceştia ceruseră ajutor persoanelor care locuiesc aproape de graniţa cu Ungaria pentru ca acestea să cumpere şi să trimită lapte special de acolo, pentru că în România acest produs nu a fost de găsit. Moartea mânzului a provocat numeroase reacţii din partea iubitorilor de animale.

Poliţiştii fac verificări pentru a stabili împrejurările în care animalul a ajuns să fie abandonat.

Aceştia cer tuturor posesorilor de animale „să se preocupe de bunăstarea acestora” şi să asigure animalelor hrană, adăpost şi să le supravegheze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.