Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAPN a discutat cu Consiliul Concurenței și cu ANAP despre înzestrarea armatei

Inquam Photos / Octav Ganea
tutuianu dna

Reprezentanţii Consiliului Concurenţei şi cei ai Ministerului Apărării Naţionale (MApN) s-au întâlnit luni pentru a analiza prevederile legislative actuale, la nivel naţional şi european, din domeniul achiziţiilor publice aplicabile procesului de înzestrare a Armatei României.

Potrivit unui comunicat al MApN, la întâlnirea de lucru, care a avut loc la sediul Consiliului Concurenţei, au participat şefii celor trei departamente ale MApN, secretarii de stat Mircea Duşa, Nicolae Nasta şi Florin Vlădică.

Citește și: Surpriză de proporții! I-a ‘spart’ casa lui Codrin Ștefănescu și a fost promovată la cabinetul ministrului

Discuţiile se înscriu într-o serie mai largă de întâlniri dispuse de ministrul apărării naţionale, Adrian Ţuţuianu, în pregătirea iniţiativelor legislative care să asigure desfăşurarea procedurilor de înzestrare cu respectarea regulilor europene în materia achiziţiilor pentru apărare, se precizează în comunicat.

Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a avut luni o întâlnire de lucru, la sediul ministerului, cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, în scopul pregătirii demersurilor de armonizare şi eficientizare a cadrului legal aplicabil procedurilor de achiziţii militare pe linia programelor esenţiale de înzestrare a armatei.

Citește și: Milioane de români așteptau această decizie! Anunț important al ministrului Finanțelor

În cadrul întâlnirii, ministrul Adrian Ţuţuianu a subliniat importanţa realizării unui cadru legislativ adaptat nevoilor specifice achiziţiilor militare, care să asigure prioritate industriei naţionale de apărare şi care să fie în deplină concordanţă cu directivele europene în materie, precizează MApN.

Din partea MApN, la întrevedere au mai participat secretarii de stat Nicolae Nasta, şeful Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi informare publică, şi Florin Vlădică, şeful Departamentului pentru armamente, precum şi reprezentanţi ai structurilor juridice ale armatei.

Citește și: Adevărată BOMBĂ! Ce gigant din fast-food a fost scos la vânzare pe piața din România .

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.