Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MApN: Memorandum de înţelegere România - Georgia privind suportul pentru desfăşurarea de operaţii militare

mircea dusa

Secretarul de stat Mircea Duşa şi prim-locţiitorul ministrului Apărării din Georgia, Lela Chikovani, au semnat un memorandum de înţelegere privind asigurarea reciprocă a sprijinului naţiunii-gazdă, document ce va facilita acordarea, în condiţii de reciprocitate, a suportului pentru desfăşurarea de operaţii militare şi instruire în comun, a informat MApN. Duşa şi Chikovani au avut o întrevedere bilaterală în marja Reuniunii miniştrilor Apărării din Europa de Sud-Est (SEDM), desfăşurată marţi şi miercuri la Batumi, printre temele abordate numărându-se stadiul şi perspectivele relaţiei de cooperare în domeniul apărării dintre cele două state.

"Mircea Duşa a remarcat progresele făcute de Georgia în reformarea sectorului de apărare şi a evidenţiat contribuţia ţării noastre la acest proces. În context, a reafirmat susţinerea pentru intensificarea activităţilor de instruire şi a exerciţiilor comune, precum şi pentru continuarea participării militarilor georgieni la programe de pregătire în instituţiile de învăţământ militar din România", se arată într-un comunicat al MApN, conform Agerpres.

În plenul Reuniunii SEDM, Duşa a reafirmat susţinerea pe care România o acordă politicii 'uşilor deschise' şi procesului de revizuire strategică la nivelul iniţiativei. Secretarul de stat a susţinut importanţa creşterii nivelului de interoperabilitate şi de pregătire a Brigăzii din Europa de Sud-Est (SEEBRIG) la standardele NATO şi a subliniat, în acest sens, contribuţia României la realizarea unui plan de instruire pe termen lung, cu soluţii practice de cooperare între Comandamentul SEEBRIG şi comandamentele NATO din regiune, precizează sursa citată.

"Cooperarea regională este modalitatea concretă prin care ne menţinem puternici şi solidari, România fiind un promotor al abordării regionale în zona Mării Negre şi în Balcani. Este necesar să consolidăm procesul SEDM, ca principală iniţiativă regională în domeniul apărării, pentru a asigura menţinerea climatului de securitate şi stabilitate", a afirmat Mircea Duşa, citat în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.