Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAPN: Propaganda rusească nu ne intimidează

dusa

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a declarat vineri, la Târgu Mureș, că propaganda rusească este una destul de activă, însă a subliniat că România nu este intimidată de declarații de genul celei făcute de purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukașevici.

Lukașevici a afirmat, pe 8 aprilie, că planurile NATO de a desfășura forțe militare în România, foarte aproape de frontiera cu Rusia, sunt "inadecvate" și "conflictuale".

''În primul rând propaganda rusească este una destul de activă, ați văzut că se fac tot felul de declarații. Nu ne intimidează astfel de declarații. La Summit-ul din Țara Galilor de anul trecut s-au stabilit măsurile de reasigurare pe flancul estic al NATO și al Uniunii Europene, cu precizarea că vor fi în permanență forțe ale NATO prin rotație, iar proiectul acela de lege care vizează accesul militarilor străini pe teritoriul României este un proiect care a fost aprobat de Guvern, sigur că va merge la CSAT și după aceea în Parlament și creează posibilitățile pentru aplicarea măsurilor de reasigurare pe flancul estic al NATO și al UE', a spus Dușa.

Ministrul a precizat că după ce modificările la Legea 291 referitoare la staționarea militarilor străini pe teritoriul României vor fi aprobate de Parlament, Legislativul va fi cel care va aproba efectivele și capabilitățile militare care sunt organizate în România de către NATO.

AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.