Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MApN: Sistemul medical militar va crește capacitatea de vaccinare împotriva COVID-19

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare

Sistemul medical militar va crește capacitatea de vaccinare împotriva COVID-19 începând de miercuri. Concret, vor fi deschise noi centre de vaccinare și se va modifica programul de funcționare din centrele existente.

Din ordinul ministrului apărării naționale, în perioada imediat următoare, sistemul medical militar va crește capacitatea de vaccinare împotriva COVID-19 a populației generale.

Astfel, începând de miercuri, 27 octombrie, va fi extins programul de funcționare, respectiv de la ora 08.00 până la 20.00, de luni până duminică, al centrelor de vaccinare din cele 11 spitale militare din București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Focșani, Galați, Iași, Pitești, Sibiu și Timișoara.

La acestea se adaugă Institutul Național de Medicină Aeronautică și Spațială „Gl. Aviator Victor Atanasiu”, și Centrul de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu al Armatei (CMDTA) „Acad. Ștefan Milcu” din București.

În plus, Direcția medicală a MApN a demarat procedurile de reactivare, în cel mai scurt timp posibil, a altor 23 de centre de vaccinare, care vor funcționa în incinta unor unități militare din 17 județe și din municipiul București. Acestea vor funcționa de luni până vineri, între orele 08.00 -16.00.

Centrele vor fi reactivate în Platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 și vor fi incluse de direcțiile de sănătate publică, pe raza cărora vor fi arondate, în fluxul de distribuție a dozelor de vaccin.

În toate centrele organizate de MApN, populația generală care dorește să se vaccineze se poate programa prin platforma unică, ori se poate prezenta, la orice oră, în intervalul de funcționare, fără o programare prealabilă. Toate persoanele imunizate vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) și vor primi adeverința de vaccinare, conform procedurilor, precizează MApN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.