Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mara Mareş (PNL) nu e de acord cu organizarea Bacalaureatului în timpul anului şcolar; va depune o iniţiativă legislativă

Mara Mareș

Deputatul liberal Mara Mareş anunţă depunerea unei iniţiative legislative prin care, din 2019, să se elimine posibilitatea ca examenul de Bacalaureat să se desfăşoare în timpul anului şcolar, înainte ca elevii de liceu să fie absolvenţi, aşa cum s-a întâmplat în acest an.

Ea spune că există un articol ''formulat nefericit'' în Legea Educaţiei Naţionale, potrivit căruia, în acest an, anumite probe din examenul de Bacalaureat se desfăşoară încă din luna februarie, înainte ca elevii să fie absolvenţi de liceu.

"Mai exact, potrivit alin. (7) al art. 78, se prevede că unele evaluări se pot desfăşura în timpul anului şcolar, pe parcursul semestrului al II-lea. Practic, cei care nu au absolvit învăţământul liceal la momentul susţinerii probelor de examene obţin dreptul de a susţine examenul de Bacalaureat. Acest text de lege recunoaşte, anticipat, calitatea de absolvent unor persoane care, în mod obiectiv, nu aveau cum să fi dobândit această calitate întrucât anul şcolar nu s-a finalizat", spune Mareş, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Mara Mareş spune că, în acest context, "se poate ajunge în situaţia în care unii elevi pot rămâne cu situaţia şcolară neîncheiată şi să ajungă ca, la finalul anului şcolar, să nu aibă dreptul de a susţine examenul de Bacalaureat".

În consecinţă, preşedintele TNL, Mara Mareş, a anunţat că va depune o iniţiativă legislativă care să nu permită organizarea Bacalaureatului înainte de absolvirea liceului.

"În acest context, este complet legitimă nemulţumirea şi revolta profesorilor care consideră că este aberant ca anumite probe să se desfăşoare în timpul anului şcolar. Prin urmare, consider că este necesară modificarea legii pentru ca, începând de anul viitor, doar absolvenţii de liceu să poată susţine examenul de Bacalaureat", menţionează aceasta, potrivit Agerpres.

Astfel, ea propune "abrogarea alineatului 7 al articolului 78 din Legea Educaţiei Naţionale, care permite organizarea şi desfăşurarea examenului de Bacalaureat în timpul anului şcolar, înainte de absolvirea liceului".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.