Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mara Mareş, șefa TNL, invită tinerii să se implice: Într-o democraţie, politica este cea mai facilă cale de a produce o schimbare

PNL
mara mareș

Preşedinta Tineretului Naţional Liberal (TNL), Mara Mareş, a declarat, luni, la Focşani, că, într-o democraţie, politica este cea mai facilă cale de a produce o schimbare şi i-a invitat pe tineri să se implice în viaţa politică, anunță Agerpres.

"Nu este deloc uşor să atragem tinerii către politică, pentru că politica este, şi în fapt şi percepută, ca o zonă neagră, murdară deseori, care nu e atractivă pentru generaţia tânără, care, o dată că comunică altfel, are o altă atitudine faţă de clasa politică în general şi nu se regăseşte. Noi încercăm să devenim mai atractivi pentru ei, în primul rând prin a fi reali. Şi când zic reali mă refer la a spune lucrurilor pe nume aşa cum sunt, la a recunoaşte problemele pe care le avem, fără a ne ascunde după deget că ele nu există, aşa cum deseori vedem în clasa politică, să zicem de o vârstă mai înaintată decât suntem noi, la TNL. Şi de a-i face conştienţi de faptul că, într-o democraţie, politica este cea mai facilă cale de a produce o schimbare. Desigur, nu este singura cale de a produce o schimbare, dar este cea mai facilă. De la a produce o schimbare în comunitatea ta locală, de a fi implicat la nivel local, până la a produce o schimbare la nivel naţional şi de a te implica în politica naţională. (...) Asta încercăm să le transmitem. Sper din suflet ca să reuşim pe parcurs din ce în ce mai mult (...) şi să aducem lângă noi tineri cât mai buni, care au moralitate, dorinţă şi energie de a face ceva pentru ţara lor. (...) Eu asta simt că e misiunea mea la conducerea TNL şi a întregii echipe, să formăm, în cel mai bun şi cel mai curat fel cu putinţă, următoarea generaţie de lideri politici de dreapta", a declarat, într-o conferinţă de presă, Mara Mareş.

Ea a precizat că, la ultimele alegeri locale, din rândul TNL au fost aleşi peste 1.100 de aleşi locali, iar la următoarele alegeri scopul este acela de a dubla numărul acestora.

"La ultimele alegeri locale s-a bătut un record despre care nu s-a auzit nu doar la vreo altă organizaţie politică de tineret, ci la niciun alt partid politic de la revoluţie încoace, şi anume peste 1.100 de aleşi locali. Deci şi faptele vorbesc. Şi la fel, tot pe cifre, suntem cea mai mare organizaţie de tineret din România ca număr de membri. (...) La următoarele alegeri ne propunem să avem un număr dublu de tineri din rândul TNL", a spus Mareş.

Ea a declarat că TNL susţine proiectul de lege privind acordarea dreptului de vot de la vârsta de 16 ani şi, în măsura în care vor avea atribuţii şi vor putea, tinerii liberali se vor implica să promoveze acest proiect.

Întrebată despre colaborarea între filialele de tineret ale PNL şi PSD, aceasta a negat existenţa unor înţelegeri prezente, precum şi posibilitatea unor colaborări viitoare.

"Nu există niciun soi de înţelegere, colaborare cu TSD. Au şi ei tineri buni. Eu mă bucur să văd tineri buni în general, nu doar în TNL, tineri care vor să acceadă la funcţii. Cât despre coaliţia de guvernare, este o conjunctură politică în care ne aflăm, pe care n-a fost uşor s-o digerăm. Am acceptat-o într-un final, însă noi rămânem fideli principiilor de centru dreapta şi sunt convinsă că, indiferent de vântul politic care bate, până la urmă, liberalismul va triumfa. (...) Nu văd posibilă o înţelegere cu TSD", a spus Mara Mareş.

Tineretul Naţional Liberal s-a reunit, luni, la Focşani, unde va avea loc şedinţa Biroului Politic Naţional, prima organizată în ultimii zece ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.