Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maramureș: Trafic rutier parţial restricţionat pentru desfăşurarea Turului României la ciclism

ciclism

Traficul rutier pe mai multe porţiuni de drumuri judeţene şi comunale din judeţul Maramureş va fi restricţionat miercuri, pentru a face posibilă desfăşurarea celei de-a 55-a ediţii a Turului României la ciclism, a anunţat Serviciul Rutier Maramureş.

Conform aceleiaşi surse, ora estimată de intrare pe traseu este 13.11, după care se va parcurge traseul Ardusat (DJ193)-Colţirea-Hideaga-Mogoşeşti(DJ108E)-Satulung(DC67-DN1C)-Finteuşul Mic(DC71)- Arieşul de Pădure (DJ184A) - Coltău-Cătălina-Săcălăşeni (DJ 182b) - Coaş(DJ182C) - Copalnic(DN18B) - Copalnic Mănăştur- Ruşor- Cerneşti- Târgu Lăpuş-Dămăcuşeni (DJ 109F)- Suciu de Jos(DJ171) - Suciu de Sus- judeţul Bistriţa Năsăud.

Ora estimată pentru ieşirea din judeţul Maramureş este 15.15.

De asemenea, circulaţia pe drumurile din afara localităţilor va fi restricţionată pe banda de mers a caravanei cicliste, iar maşinile care vin din sens opus vor fi trase pe dreapta.

"Circulaţia sportivilor se va face pe partea dreaptă a drumului, cât mai aproape de marginea părţii carosabile, fiind aplicate restricţii de trafic doar în momentul trecerii caravanei cicliste. Pe întreg traseul de deplasare, cicliştii sunt însoţiţi de echipaje ale poliţiei rutiere, sprijiniţi de voluntari pe motociclete ai organizatorilor, care vor lua măsuri de restricţionare temporară a segmentelor de drum pe care aceştia le traversează. Coloana de biciclişti va fi închisă de către forţele de ordine ale Jandarmeriei Maramureş", a mai precizat Serviciul Rutier Maramureş, informează Agerpres.

Totodată, li se recomandă conducătorilor auto să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei.

"Precizăm faptul că aceste restricţii vor fi de scurtă durată, având în vedere viteza cu care se deplasează bicicliştii, iar restricţiile de trafic vor fi ridicate imediat ce ultimul competitor traversează segmentul respectiv (...)Având în vedere că în anumite etape, cursa se desfăşoară şi pe drumurile judeţene ce tranzitează comune şi sate, poliţiştii le adresează proprietarilor de autovehicule rugămintea de a le parca în curtea imobilelor sau în afara părţii carosabile şi nu parţial pe carosabil. Parcarea pe carosabil nu doar îngreunează traficul rutier şi buna desfăşurare a concursului, ci creşte exponenţial riscul de accidentare al cicliştilor şi nu numai", a mai arătat Serviciul Rutier Maramureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.