Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maraton ornitologic pentru pasionaţii de păsări, organizat la Agigea

AGVPS
pasari migratoare

Societatea Ornitologică Română (SOR) va organiza la Agigea, în perioada 30 septembrie - 2 octombrie, a patra ediţie a Maratonului ornitologic, eveniment care se va desfăşura în paralel cu tradiţionalul EuroBirdwatch - observarea păsărilor migratoare ce are loc în mai multe state europene.

Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri de SOR, participanţii au la dispoziţie 24 de ore ca să observe cât mai multe specii de păsări, într-o zonă bine delimitată de către organizatori.

Maratonul va lua startul pe 1 octombrie. Participanţii trebuie să aibă la ei binoclu sau lunetă şi, opţional, un aparat de fotografiat. Perimetrul în care se vor putea face observaţii este delimitat de Lacul Techirghiol, Vadu, Marea Neagră şi Cheile Dobrogei, informează Agerpres.

"Toţi pasionaţii de păsări se pot înscrie la Maratonul ornitologic, nu există limită de vârstă, iar procedura de înscriere este foarte simplă. Participanţii pot face echipe de 2, 3 sau 4 persoane şi trebuie să completeze formularul online de înscriere aici https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdQikTVbTyVx_xF3HGuOOl5rAuVFevn-EZyZRYhovgn7wF1Ow/viewform", se arată în comunicat.

Toţi cei înscrişi sunt aşteptaţi vineri, 30 septembrie, la Staţiunea Biologică Marină de la Agigea, unde va avea loc şedinţa tehnică de la ora 20,00 şi se vor discuta toate detaliile maratonului ornitologic. Având în vedere că zona în care se pot face observaţiile este destul de mare, participanţii vor avea nevoie şi de maşini pentru a se deplasa în teren, de preferat unele care să reziste şi la drumuri accidentate.

"În timpul maratonului ornitologic, membrii juriului vor fi pe teren pentru a se asigura că nu există probleme la identificările de păsări sau abateri de la regulament, dar ne vom baza în primul rând pe onestitatea participanţilor. Astfel, din 1 octombrie ora 05,00 şi până pe 2 octombrie, ora 05,00 birdwatcherii vor putea face observaţii. Acestea vor fi înregistrate în aplicaţia mobilă Ornitodata", a mai informat SOR.

Aplicaţia poate fi descărcată din Google Play sau iOS App Store. După ora 05,00 dimineaţa nu mai sunt acceptate observaţii. Urmează apoi validarea datelor de către juriu şi anunţarea echipelor câştigătoare.

Evenimentul este organizat de SOR, împreună cu Staţiunea Biologică Marină "Prof. Dr. Ioan Borcea" Agigea a Universităţii ''Alexandru Ioan Cuza'' din Iaşi.

Societatea Ornitologică Română este una dintre cele mai active organizaţii independente de conservare a păsărilor din România. ONG premiat, SOR lucrează pentru a proteja păsările sălbatice şi habitatele lor în România de peste 30 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.