Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Boloș insistă pentru turnătoria fiscală: 'Aruncați un ochi spre SUA, Regatul Unit, Germania sau Franța'

Inquam Photos / George Călin
Marcel-Bolos

Ministrul de Finanţe, Marcel Boloș, spune că măsura propusă de acesta, de oferire a unor stimulente financiare persoanelor care semnalează anonim fapte de evaziune fiscală, a dat rezultate în state cu economii mai avansate.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, legat de „turnătoria fiscală” propusă de ministrului Finanțelor, că se va lua o decizie în coaliție după o discuție cu liderul PNL Nicolae Ciucă.

„Fiecare leu obținut de cineva care caută să își eludeze obligațiile fiscale este o nedreptate față de toți acei români care își plătesc corect impozitele. Și în cele din urmă, afectează resursele necesare pentru educație, sănătate și alte servicii publice esențiale. O măsură pe care am propus-o în acest pachet este introducerea Avertizorului Fiscal. Inițiativa se bazează pe exemplele pozitive ale altor state care au adoptat programe similare”, a scris Boloș pe pagina sa de Facebook.

„Vă invit să aruncați un ochi spre Statele Unite, Canada, Regatul Unit, Germania sau Franța. Toate au raportat că această măsură a contribuit semnificativ la eforturile lor de a combate evaziunea. Evident că efectele exacte generate pot varia în funcție de implementarea specifică a programelor, climatul juridic sau gradul de conștientizare al cetățenilor. Este însă un punct de plecare: ca cetățenii să facă și ei front comun împotriva practicilor fiscale ilegale”, a adăugat ministrul Finanțelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.