Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu acuză interese ascunse ale USR-PLUS: Vor să desfiinţeze SIIJ pentru a nu se afla de fraudele din Sectorul 1

Facebook
Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că USR PLUS vrea desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie pentru a nu se afla frauda de la alegerile din Sectorul 1. ”Oricum se va afla adevărul”, susţine Marcel Ciolacu, care crede că Clotilde Armand are şase de 10% să termine mandatul.

”Deodată, domnul ministru al Justiţiei vrea să facă sesiune extraordinară să desfiinţeze SIIJ-ul. De ce, pentru că SIIJ e în vacanţă până în septembrie, când se termină oficial ancheta doamnei Clotilde. O anunţ oficial: Oricum se va afla adevărul”, a declarat, luni seară, la Antena 3, potrivit news.ro.

Întrebat dacă crede că USR încearcă să desfiinţeze SIIJ pentru a nu se afla frauda de la Sectorul, Ciolacu a afirmat: ”Bineînţeles, bineînţeles”.

Ciolacu a reiterat ideea că PSD susţine orice iniţiativă de demitere a primarului Clotilde Armand şi a precizat că aceasta are şase de 10% să-şi termine mandatul.

În 16 mai, Marcel Ciolacu a afiemat că aşteaptă decizia ”unui magistrat” cu privire la ancheta deschisă în urma rezultatului alegerilor locale pentru Primăria sectorului 1, el afirmând că, în cazul în care Clotilde Armand nu va demisiona dacă se va ajunge la concluzia că a pierdut alegerile, PSD va strânge semnături pentru organizarea unui referendum privind reluarea scrutinului.

Liderul PSD a precizat că este ”normal” să aştepte raportul Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie cu privire la alegerile pentru Primăria Sectorului 1.

Scandalul numărării voturilor de la Sectorul 1 a izbucnit după difuzarea unor imagini în care persoane despre care se afirma că ar fi membri ai USR PLUS umblau la sacii cu voturi pentru Primăria Sectorului 1 al Capitalei.

Fostul primar PSD al Sectorului 1 Daniel Tudorache a depus o plângere legată de rezultatul alegerilor şi a reclamat comiterea unor infracţiuni de către Dan Barna, preşedintele USR, procurorul Nicolae Sprâncu – preşedintele Biroului Electoral Sector 1 şi Andrei Nicolescu, membru USR.

Procurorul Sorin Iaşinovschi de la Secţia Specială pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a dispus printr-o ordonanţă de delegare ca Poliţia Bucureşti să renumere toate voturile de la alegerile locale din Sectorul 1 din Bucureşti, câştigate de Clotilde Armand (USR) în dauna lui Dan Tudorache (PSD), potrivit unui document consultat de G4Media.ro.

Recent au apărut informaţii conform cărora Tudorache ar avea un avans în faţa lui Clotilde Armand.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au precizat joi că ancheta în dosarul privind alegerile locale din Sectorul 1 nu a fost finalizată, termenul fiind prelungit până la 1 august, la cererea Poliţiei Capitalei, care a invocat volumul mare de muncă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.