Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu, atac la adresa lui Rareș Bogdan: a rezolvat în 30 de zile problema pensiilor speciale/ Video

Inquam Photos / George Calin
ciolacu parlament

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, îl taxează pe Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, pentru declarațiile în care a spus că este ”mult balet și ipocrizie” în tentativa de a elimina pensiile speciale. Ciolacu a explicat, ironic, faptul că există bani la Ministerul de Finanțe pentru că Rareș Bogdan a rezolvat problema pensiilor speciale, așa cum a promis în campania electorală.

Citește și: Rareş Bogdan, despre pensiile speciale: Cred că e foarte mult dublu limbaj şi foarte multă ipocrizie

„Pe mine nu poate decât să mă bucure acest anunț. Mă bucur foarte mult că Rareș Bogdan i-a lămurit pe cei din PNL că trebuie mărite pensiile. Prima ieșire a purtătorului de cuvânt al PNL a fost că nu este cazul să mărim pensiile. Înseamnă că au avut o discuție internă și auluat hotărârea că propunerea echipei PSD este corectă. Este foarte important ca puterea de cumpărare a românilor să aibă o creștere, fiindcă fără un echilibru între investiții și consum nu putem depăși...”, spune Marcel Ciolacu.

El arată că „aritmetica e că pensiile trebuie mărite cu 16%, pentru să închidem cele 40% din lege, dar dacă ar fi discutat și cu specialiștii partidului și cu reprezentanții Ministerului de Finanțe și ai Ministerului Muncii, există acolo o progresie”

„Important e că ambele partide au decis că trebuie să venim cu venituri pensionari și cred că trebuie să avem discuții cu mediul de afaceri și să mărim salariul minim la 3000 de lei. (...) Necesitatea măririi salariului minim este evidentă. (...) Să nu legăm veniturile românilor de rotațiile politice. Important e să avem o coerență în actul guvernamental. Să nu intrăm într-o zonă de speculații. Cred că avem și un buffer la Ministerul de Finanțe, consistent, că Rareș Bogdan a rezolvat pensiile speciale în 30 de zile când a cerut votul românilor să ajungă la guvernare”, încheie Ciolacu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.