Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu atacă 'Guvernarea Anti-Alocație' după votul din Senat: Până și copii primesc țeapă cu dedicație de la PNL!

Inquam Photos / George Calin
Marcel Ciolacu

Liderul PSD Marcel Ciolacu atacă joi coaliția de guvernare pentru că a votat în Senat pentru anularea dublării alocației de stat pentru copii.

Citește și: VIDEO George Simion (AUR) începe dezvăluirile din 'cuibul de viespi': Sistemul ne dă tărcoale și a încercat să cumpere unii colegi de-ai mei

  • „Am înțeles că nu dați doi bani pe ideea de a crește salariile românilor - nici a celor plătiți cu lefuri mici, în sectorul privat și nicidecum a bugetarilor! Am înțeles că nu vă interesează să le dați pensionarilor măcar șansa de a-și păstra nivelul de trai, amânând la nesfărșit majorările de pensii. Însă nu credeam că veți avea atâta josnicie să mințiți privind în ochii a milioane de copii! Înaintea alegerilor ați promis că le dublați alocațiile - nu în toamna acestui an, cum propusese PSD și votase Parlamentul- ci în tranșe semestriale de câte 20%, până în 2022. Azi, ați arătat țării că și dublarea alocațiilor a fost o farsă sinistră! În Guvernul Țepelor, PNL i-a păcălit cu cinism pe copiii țării cu alocațiile, așa cum USR-PLUS i-a mințit pe părinții lor cu sloganul TaxeZero pe salariul minim! Sunteți mici la suflet și lipsiți de omenie! Sunteți #Guvernarea Anti-Alocație, în care până și copii primesc țeapă cu dedicație!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Plenul Senatului a votat, miercuri, cu 75 de voturi 'pentru' și 56 de voturi 'contra' un proiect de lege care prevede că alocația de stat pentru copii va crește cu 20% de la 1 ianuarie 2021, iar din 2022 alocația de stat pentru copii se va indexa anual cu rata medie anuală a inflației. Senatorii PNL, USR PLUS și UDMR au votat 'pentru', în timp ce senatorii PSD și AUR au votat 'contra'.

Decizia Senatului reprezintă o anulare a dublării alocațiilor. Practic, după votul din Senat, copiii rămân cu mărirea de 20% care a avut loc în septembrie și cu majorarea de încă 20% care va avea loc de la 1 ianuarie 2021. Astfel, 60% din majorarea votată de fostul Parlament nu se va mai acorda.

Fostul Parlament (majoritate în jurul PSD) a votat pentru dublarea alocației de stat pentru copii. Invocând situația economică precară, Guvernul anterior condus de Ludovic Orban a decis prin Ordonanță de Urgență că alocațiile nu se vor dubla pe loc, ci vor crește etapizat, cu câte 20%, până în 2022, pentru a nu destabiliza bugetul de stat. Noua coaliție de guvernare (PNL, USR PLUS, UDMR) a decis acum să schimbe macazul și să nu mai dubleze deloc alocațiile.

Astfel, coaliția de guvernare a decis că alocația de stat pentru copii va mai crește doar cu 20% de la 1 ianuarie 2021 și atât. Celelalte creșteri de câte 20%, care ar fi trebuit să aibă loc în iulie 2021, ianuarie 2022 și iulie 2022, NU VOR MAI AVEA LOC.

Din 2022, alocația se va indexa anual cu rata medie anuală a inflației.

Senatul este prima cameră sesizată în acest caz. Cameră decizională este Camera Deputaților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.