Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GALERIE FOTO - Gata cu păcatele în Parlament: Ciolacu, Ciucă și Patriarhul Daniel au inaugurat capela din Casa Poporului

Inquam Photos/ Octav Ganea
ciolacu patriarh

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, la sfinţirea capelei din incinta Palatului Parlamentului, că aceasta „nu este doar un loc de linişte şi refugiu în faţa provocărilor şi tensiunilor zilnice, ci şi un simbol al angajamentului nostru faţă de valorile naţionale”. De asemenea, Nicolae Ciucă a spus că o viață spirituală și morală ajută la adoptarea celor mai bune decizii.

„Am deosebita onoare să particip astăzi la un moment istoric marcat de binecuvântarea capelei ortodoxe din Parlamentului României de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, a cărui dăruire, tenacitate şi energie neobosită în realizarea binelui comun m-a inspirat întotdeauna şi mi-a conferit privilegiul unei colaborări sincere şi temeinice în beneficul întregii societăţi româneşti. La acest moment cu profunde semnificaţii spirituale, îl felicit pe colegul şi prietenul meu Alfred Simonis, preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor, pentru iniţiativa de înfiinţare a acestei capele ortodoxe în forul legislativ suprem al ţării. Această capelă reprezintă atât un loc de închinare şi reflecţie pentru cei care activează în Parlamentul României, cât şi un simbol al valorilor noastre naţionale”, a afirmat

„Într-o lume în care credinţele şi valorile tradiţionale sunt adesea trecute în plan secund, această capelă este mărturia rolului crucial pe care spiritualitatea îl are în viaţa noastră cotidiană”, a continuat el.

„În final, această capelă nu este doar un loc de linişte şi refugiu în faţa provocărilor şi tensiunilor zilnice, ci şi un simbol al angajamentului nostru faţă de valorile naţionale. Sper că acest spaţiu sacru îi va inspira şi îi va întări pe toţi cei care îi trec pragul, aducând lumină şi înţelepciune în călătoria noastră comună spre binele întregii societăţi”, a conchis Ciolacu.

Ciucă: Cu o temelie morală solidă, avem șanse mai mari să facem ceea ce e bine

”Viața militară m-a învățat cât este de important sprijinul duhovnicesc și credința în Dumnezeu. Cu o temelie morală solidă, avem șanse mai mari să facem ceea ce e bine pentru ceilalți”, a spus Nicolae Ciucă.

“Suntem împreună aici, la Palatul Parlamentului, într-o zi a bucuriei și a unității. Mă bucur, deci, că o lucrare pe care mulți dintre noi au susținut-o a devenit realitate astăzi, de Buna Vestire. Este o promisiune pe care am făcut-o aici anul trecut și, iată, astăzi putem anunța această veste bună pentru Parlament. Patriarhia Română și Parlamentul României arată, împreună, că legea morală și legile statului au un punct comun de sprijin, iar acesta este Dumnezeu”, a spus președintele Senatului la inaugurarea capelei Parlamentului, în prezența Patriarhului Daniel și a premierului Marcel Ciolacu.

Nicolae Ciucă este convins că această capelă îi ajută pe demnitari să fie mai aproape de Dumnezeu, mai aproape și de oameni: “Aici, în Parlament, venim din toate județele României, facem parte din partide diverse, avem idei diferite și experiențe de viață diferite. Consider însă că aici, în Parlament, toți suntem în misiune pentru România. Iar în această misiune avem nevoie și de ajutor spiritual. Viața militară m-a învățat cât este de important sprijinul duhovnicesc, cât e de importantă credința în Dumnezeu. Cu o temelie morală solidă, avem șanse mai mari să facem ceea ce e bine pentru ceilalți și pentru noi înșine.”

Acesta a subliniat că noul spațiu de rugăciune din Parlament este deschis pentru toți cei care vin la Palatul Parlamentului - fie că vin zilnic, vin ocazional sau vin doar o singură dată. Cu toții avem nevoie să ne reculegem din când în când și să găsim sprijin moral pentru viețile noastre și pentru deciziile pe care trebuie să le luăm.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a sfinţit, luni, capela din incinta Palatului Parlamentului. Aceasta este situată la nivel P, zona intrării oficiale C1 şi va purta hramul Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României. Capela se va afla sub jurisdicţia canonică şi administrativă a Arhiepiscopiei Bucureştilor. Construirea capelei a fost aprobată de conducerea Camerei Deputaţilor, la iniţiativa preşedintelui interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.