Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu, discuţii cu noul ambasador al Confederaţiei Elveţiene în România, E.S. Massimo Baggi, despre extinderea învăţământului dual

gov.ro
ciolacu, guvern

Premierul Marcel Ciolacu a avut miercuri, la Palatul Victoria, prima întâlnire cu noul ambasador al Confederaţiei Elveţiene în România, E.S. Massimo Baggi, unul dintre principalele subiecte aflate pe agenda discuţiilor referindu-se la învăţământul dual, domeniu de interes prioritar pentru ambele state.

”Prim-ministrul a apreciat colaborarea bilaterală excelentă şi contribuţia importantă a proiectelor finanţate din fonduri elveţiene la dezvoltarea României - securitate, stabilitate şi sprijin pentru reforme, mediu şi infrastructură, sectorul privat, dezvoltare umană şi socială”, arată Executivul într-un comunicat.

Unul dintre principalele subiecte aflate pe agenda discuţiilor s-a referit la învăţământul dual, domeniu de interes prioritar pentru ambele state.

”Premierul Marcel Ciolacu a subliniat importanţa colaborării cu Elveţia pentru extinderea învăţământului dual şi în regiunile mai puţin dezvoltate din nord-estul şi sudul României. În acest context, ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România a exprimat interesul deosebit al statului elveţian pentru învăţământul vocaţional, care poate oferi forţă de muncă înalt calificată companiilor”, arată Guvernul.

”Creşterea investiţiilor elveţiene în România este un obiectiv important”, a menţionat ambasadorul Massimo Baggi, care a punctat determinarea Confederaţiei Elveţiene de a avansa în topul investitorilor străini din România. Între domeniile de interes ale investitorilor elveţieni sunt proiectele sustenabile din punct de vedere climatic, care contribuie la tranziţia verde, precum şi cele de modernizare a sistemului feroviar.

Cei doi înalţi oficiali au convenit, de asemenea, asupra necesităţii unor eforturi conjugate în vederea reconstrucţiei Ucrainei, stat puternic afectat de agresiunea Federaţiei Ruse, mai precizează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.