Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu, discuții cu premierul grec despre extinderea Spațiului Schengen. Ce alte subiecte au fost abordate

Guvernul Romaniei
Marcel Ciolacu Kyriakos Mitsotakis

Premierul Marcel Ciolacu a avut, luni, o întrevedere cu omologul grec, Kyriakos Mitsotakis, cu prilejul vizitei pe care o efectuează la Atena cu ocazia unei reuniuni a șefilor de stat și de guverne din Sud-Estul Europei, inclusiv Balcanii de Vest.

„Discuțiile au vizat extinderea cooperării bilaterale și regionale dintre cele două state, creșterea schimburilor economice și impulsionarea cooperării în domenii sectoriale cheie, precum sectorul energetic. Cei doi prim-miniștri au discutat despre noile investiții grecești în România în domeniul energiei, participarea companiilor elene la proiectele de infrastructură din țara noastră, dar și despre prezența întreprinderilor românești pe piața din Grecia”, arată Executivul.

Potrivit sursei citate, un aspect important atins în cadrul întrevederii a fost extinderea Spațiului Schengen.

„Prim-ministrul Marcel Ciolacu a explicat rațiunile strategice pentru o decizie favorabilă României și a mulțumit părții elene pentru sprijinul constant oferit. De asemenea, prim-ministrul român a reiterat sprijinul României pentru avansarea procesului de extindere, atât în regiunea Balcanilor de Vest, cât și în vecinătatea estică a UE, pe baza meritelor proprii ale candidaților în îndeplinirea criteriilor necesare. Astfel, a accentuat susținerea pe care România a acordat-o și va continua să o acorde parcursului european al Ucrainei şi al Republicii Moldova și, implicit, obiectivului deschiderii negocierilor de aderare cu ambele state, cât mai curând posibil”, conform comunicatului.

Cei doi demnitari au avut și un schimb de opinii pe tema situației de securitate în plan regional.

„Au fost prezentate măsurile luate de autoritățile române pentru a face față provocărilor actuale la Marea Neagră, ajutorul oferit Republicii Moldova și Ucrainei, dar și sprijinul de care are nevoie România, la nivel european, ca stat aflat în prima linie. Premierul român se află la Atena la invitația omologului său grec pentru a lua parte la o reuniune de lucru a șefilor de stat și de guvern din Sud-Estul Europei și Balcanii de Vest la care vor participa președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și președintele Consiliului European, Charles Michel”, se menționează în finalul comunicatului.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.