Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu, după ce miniștrii au venit pe jos la serviciu: Nu este suficient din partea unui guvern

Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Citu

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri că iniţiativa ministrului Mediului, Tanczos Barna, de a introduce "Vinerea Verde", nu trebuie să se rezume la mersul pe jos.

Vezi și: Economistul-șef BNR, Valentin Lazea, propune concedierea a 300.000 de bugetari sau tăierea salariilor la stat

„Este o propunere bună, dar, în afară de astfel de idei, ar trebui să venim şi cu stimuli industriali pentru maşinile electrice produse în România. Simplul fapt că ar fi mai bine să mergem pe bicicletă sau pe jos nu este suficient din partea unui guvern", a afirmat preşedintele PSD.

Ulterior, el a scris pe Facebook:

„Când stai în zona Primăverii/Dorobanți și faci 15 minute pe jos până la #guvern e o rușine că nu mergi în #fiecare zi pe jos! Mai greu e pentru cel care locuiește în Titan sau în Pantelimon. Dl. Cîțu uită - din nou! - de ce merge în fiecare zi la guvern: nu pentru a-și etala zilnic ipocrizia, ci pentru a crește nivelul de trai al românilor astfel încât #toți românii să aibă posibilitatea - în mod constant și nu ca dânsul, de poză - de a proteja mediul în care trăim!”.

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) a lansat campania ''Vinerea Verde'', o iniţiativă menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu maşinile personale în marile oraşe.

Sub sloganul "STOP! Azi maşina stă pe loc!", această campanie încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajaţii din instituţiile publice în scopul reducerii poluării şi, implicit, a emisiilor de carbon.

"Vinerea Verde" îşi propune ca, până la sfârşitul acestui an, cel puţin unul din patru angajaţi să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun şi să renunţe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.

Premierul Florin Cîțu a venit pe jos la birou, pentru a marca demararea campaniei Ministerului Mediului, „Vinerea Verde”. „Fac acest lucru foarte des. (...) Am venit exclusiv pe jos și am făcut 15 minute. Nu este frig”, spune Florin Cîțu.

Atenționat că mulți angajați ai Guvernului au venit cu mașina la birou, premierul afirmă că „sigur se vor adapta”. „Este o zi mai răcoroasă pentru această perioadă, dar sunt sigur că în lunile următoare vor veni pe jos vinerea”, adaugă Cîțu.

De asemenea, el menționează că nu folosește bicicleta, dar mai vine la birou cu metroul și că Bucureștiul va fi mai prietenos cu mediul și cu bicicliștii.

„Transportul la suprafață poate fi îmbunătățit, dar este o opțiune în acest moment. Știu că se va reînnoi parcul de tramvaie”, conchide premierul.

Mai mulți miniștri au venit la birou cu bicicleta, transportul în comun de suprafață sau metroul.

Lucian Bode a venit cu metroul, Cătălin Drulă cu tramvaiul, Ciprian Teleman de la Ministerul Cercetării cu autobuzul. De asemenea, Sorin Cîmpeanu, Raluca Turcan și Virgil Popescu au ales ca mijloc de transport mașini electrice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.