Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu joacă alături de Klaus Iohannis: 'Totuși, președintele țării a creat acest grup de lucru la Cotroceni și mi se pare corect'

Inquam Photos / Octav Ganea
marcel ciolacu

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat, referitor la comisia de lucru anunțată de premierul Viorica Dăncilă pentru implementarea rezultatelor referendumului la Parlament, că așteaptă grupul de lucru de la Cotroceni. El a mai spus că a fost constituită comisia pe cod electoral, potrivit mediafax.

"Așteptăm grupul de lucru de la Cotroceni. Așa e corect și totuși președintele țării a creat acest grup de lucru la Cotroceni și mi se pare corect. Noi, în schimb, astăzi, am făcut comisia comună pe cod electoral în ceea ce privește votul din diaspora. În septembrie, această lege va trece, ca să nu se mai întâmple vreodată ce s-a întâmplat în diaspora, mai ales că este o necesitate și trebuie rezolvată", a declarat, marți, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Citește și: EXCLUSIV Bugetarul care a aruncat în aer sistemul are ordin de restricție! Nu se poate apropia de mama copilului său

Birourile Permanente ale Parlamentului au aprobat, săptămâna trecută, înființarea unei comisii speciale pentru modificarea legislației privind votul din Diaspora, a anunțat Călin Popescu Tăriceanu. Comisia are termen ca până la finalul lunii iunie să vină cu o propunere de modificare a legii.

Potrivit datelor finale centralizate de BEC, la referendumul pe teme de justiţie, din 7.922.591 de participanți, 6.459.383 de răspunsuri au fost favorabile întrebării referitoare la interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie. De asemenea, la întrebarea privind interzicerea adoptării OUG în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare, 6.477.865 de răspunsuri au fost favorabile.

Citește și: Alianța USR-PLUS, transformată în afacere de familie! Liderul care și-a inclus mătușa în schemă

La referendumul de pe 26 mai, cetăţenii au fost chemaţi să se pronunţe prin „Da” sau „Nu” cu privire la întrebările: 1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?” 2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.