Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu pleacă la Tokyo: La evenimentul extrem de scump ia parte și Kamala Harris

Agerpres
Marcel Ciolacu

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, participă la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier nipon Shinzo Abe, organizate la Tokyo pe 27 septembrie. La eveniment va fi prezentă și Kamala Harris, vicepreședinte SUA. Marcel Ciolacu participă la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier nipon Shinzo Abe, Tokyo, 27 septembrie

Japonia urmează să plătească 1,7 miliarde de yeni (12,1 milioane de euro) pentru funeraliile naţionale ale fostului premier Shinzo Abe, asasinat în iulie, o notă ”piperată”, care riscă să alimenteze o polemică pe tema oportunităţii acestui omagiu, relatează AFP.

„În data de 27 septembrie vor fi organizate la Tokyo funeralii de stat în onoarea fostului prim-ministru nipon Shinzo Abe. Ulterior, în aceeași zi, participanții sunt invitați la Casa de oaspeți a Premierului Japoniei, pentru un eveniment numit Greeting Occasion, în cadrul căruia se va prezenta salutul Prim-ministrului Japoniei Kishida Fumio, ministrului afacerilor externe japonez Hayasi Yoshimasa și doameni Akie Abe, văduva fostului prim-ministru Abe. Pentru evenimentele de la Tokyo s-a confirmat prezența unui numîăr important de înalți demnitari, între care vicepreședintele SUA Kamala Harris, președintele Consiliului UE Charles Michel, precum și președinți de foruri legislative, prim-miniștri, miniștri și alți oficiali din numeroase țări”, potrivit unui memorandum aprobat miercuri de Biroul permanent al Camerei Deputaților.

Ciolacu urmează să aibă întâlniri bilaterale cu președintele Camerei Reprezentanților japoneze, Hosoda Hiroyuri, și cu Henrik Dam Kristensen, președintele Parlamentului Regatului Danemarcei. Conform memorandumului, din bugetul Camerei Deputaților urmează a fi asigurate cheltuielile de transport internațional aerian, cazare, diurnîă, cheltuieli pentru cadouri simbolice și de protocol, asigurări contra accidentelor și de sănătate și ccheltuieli necesare efectuării testelor pentru Covisd 19. Marcel Ciolacu va fi însoțit de o consilieră de la Cancelaria președintelui Camerei Deputaților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.