Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu, reacție la explozia de la Sulina: 'Este o desfășurare de forțe majore ca să se afle foarte repede adevărul'

InquamFOTO/Octav Ganea
ciolacu Guvern

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, cu privire la explozia de la bordul unei nave aflate în rada Portului Sulina, că „este o desfășurare de forțe majore din partea MApN în coordonare cu Ministerul Transporturilor” pentru a se afla cât mai repede adevărul.

„Este o desfășurare de forțe majore din partea MApN în coordonare cu Ministerul Transporturilor, ca să se afle foarte repede adevărul”, a spus premierul.

„În acest moment se analizează care este cauza efectivă. Sunt cele două ipoteze spuse de domnul ministru al Transporturilor. Se pare că prima ipoteză e mai aproape de adevăr, dar haideţi să aşteptăm exact ce ne spun cei de la Ministerul Apărării. Nu este pusă în pericol navigaţia pe canalul Sulina. Dimpotrivă, nava era la ape adânci, deci nu sunt probleme din acest punct de vedere. Chiar o intervenţie în timp real, de excepţie, a tuturor celor implicaţi”, a afirmat premierul.

Marcel Ciolacu a felicitat Ministerul Transporturilor şi Ministerul Apărării pentru faptul că au avut "o intervenţie rapidă".

„Eu am fost informat azi dimineaţă, la ora 6,05. Cum era şi normal, s-au coordonat foarte bine cei doi miniştri şi cu instituţiile subordonate. Nu avem nicio victimă”, a spus acesta.

Nava "Seama" transporta ciment şi se îndrepta spre canalul Bîstroe, dar în apropiere de zona Sulina la bordul acesteia s-a produs o explozie. Deflagraţia a fost atât de puternică încât comandantul a decis abandonarea vasului şi a cerut sprijinul Căpităniei Portului Sulina.

Echipajul navei a fost adus la Sulina de Garda de Coastă şi Agenţia de Salvare Vieţi Omeneşti.

Deocamdată nu se cunosc cauzele exploziei. Aceasta ar fi putut fi provocată de o defecţiune de pe navă sau de impactul cu o mină marină.

Un puitor de mine având la bord o grupă de scafandri specializaţi în căutarea minelor se deplasează în zonă pentru cercetări.

Căpitănia Zonală a început o anchetă pentru a stabili cauzele naufragiului.

Vasul este scufundat pe jumătate şi nu afectează accesul pe canalul maritim Sulina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.