Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu, în R.Moldova: 'Nu voi avea liniște până când trupul acestei țări nu se va vindeca definitiv de boala rusească!'

PSD
Marcel Ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților, a declarat luni că Republica Moldova trebuie eliberată de „boala rusească”.

„Doamnelor și domnilor, pe 27 martie 1918, în Sfatul Țării de la Chișinău, Alexandru Marghiloman spunea așa: „Atunci când s-a ivit pericolul care va amenința integritatea, România înrudită s-a grăbit cu ajutorul ca să garanteze independența și nedespărțirea acestei țări”. Astăzi, după 105 ani, sunt aici ca să vă spun clar și răspicat că nimic nu s-a schimbat! România va fi acolo unde o cheamă datoria și vocea sângelui. România va apăra suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova! Toți decidenții de la București și eu personal nu vom avea liniște până când trupul acestei țări nu se va vindeca definitiv de boala rusească!”, a spus Ciolacu, la festivitățile prilejuite de dezvelirea busturilor lui Alexandru Marghiloman și Ion Inculeț, în localitatea Ialoveni din Republica Moldova.

Limba română

„Mă bucur să văd că Republica Moldova face în fiecare zi și ceas de ceas pași hotărâți și fermi în direcția României, adică în direcția unui spațiu de civilizație și securitate occidental. Revenirea limbii române ca limbă oficială este nu doar o victorie a românismului, ci și un act de curaj necesar. Știu că încă sunt voci care vă picură în urechi că nu ați luat decizia bună. Eu vă spun că sunt aceleași voci care vă spun că limba rusă este cea care „pacifică” și „armonizează”.

Adevărul este unul singur: astăzi, Republica Moldova a adoptat la nivel de stat una dintre limbile oficiale ale Uniunii Europene. Cu alte cuvinte, a vorbi româna astăzi înseamnă a susține valorile europene. În definitiv, a vorbi româna înseamnă a fi occidental! Să fiți mândri de acest lucru!”, a adăugat liderul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.