Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciolacu, revoltat de decizia lui Nehammer: 'A abuzat de votul pentru Schengen / Premierul confirmă că România blochează participarea Austriei la reuniunile NATO

Karl Nehammer schengen

Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat revoltat, luni, la Antena3 CNN, de decizia cancelarului austriac Karl Nehammer. „A abuzat de votul pentru Schengen”, a spus Ciolacu.

„Decizia lui Nehammer mă revoltă și mai mult. A abuzat de votul pentru Schengen”, a spus Ciolacu.

Premierul a confirmat, totodată, informația lansată de ziarul austriac Kurier, și anume că România blochează participarea Austriei la reuniunile NATO.

„Ceea ce face cancelarul Nehammer este de neacceptat. Și eu, și domnia sa suntem trecători. Ai drept de veto. Comisia Europeană, Consiliul European, Parlamentul European au făcut o recomandare: că România merită acest lucru de 10 ani, am îndeplinit toate cerințele tehnice. Ai drept de veto, dar trebuie să-l justifici. De aceea am spus, cât timp voi fi prim ministru nu o să accept ca dl cancelar să fie ipocrit și să umilească în continuare România. (...) Eu voi ataca la CJUE dacă Austria, în decembrie, își va folosi veto-ul. Mai mult, voi cere Consiliului European, Comisiei Europene, Parlamentului European să fie parte în acest proces. România pierde minim 2% din PIB prin neaderarea la spațiul Schengen. Nu luăm sancțiuni economice”, a mai spus premierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.