Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu ridică tonul: 'Ministrul Energiei să vină cu un act normativ până la 1 septembrie'

captura Facebook
Marcel Ciolacu

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat luni că ministrul Energiei, Virgil Popescu, are responsabilitate să vină cu un act normativ până la 1 septembrie. Ordonanța compensării are o scăpare legată de prețul mediu, a atras atenția liderul PSD.

„În primul rând, cu toții așteptăm soluția de la această ședință interministerială și, din punctul meu de vedere și al PSD, până la data de 1 septembrie, trebuie să avem un act normativ aprobat prin Guvern pentru perioada următoare. Repet, există o abordare pe aceste luni în care energia este deja vândută și am văzut că această liberalizare, să nu-i mai spun tâmpită, ci haotică, cum spune BNR-ul, a dus, din nou, la inventarea băieților deștepți din energie.

A fost vândută energia cu 300-400 anul trecut, iar astăzi o cumpătăm cu toții la un preț de 3.000. Avem o supra-impozitare la producători, dar și acolo cineva a strecurat în ordonanță să fie luat prețul mediu, astfel încât s-au încadrat sub 450 și chiar mi-aș dori ca premierul să afle cine a strecurat acest preț mediu, să știm și noi cine, în subteran, face jocurile, în România, pentru energie. Eu știu că politicile energetice sunt făcute de Ministerul Energiei. E posibil să fie o scăpare a ministrului, dar responsabilitatea trebuie să fie a Ministerului Energiei pentru că ei sunt promotorii ordonanței actului legislativ. În opinia mea, dl ministru Virgil Popescu are responsabilitatea ca până la 1 septembrie să vină cu un act normativ care să reglementeze...Repet, perioada în care energia este deja vândută și perioada următoare unde energia nu este vândută și cred că este cazul să venim cu o perspectivă până în anul 2025”, a spus Ciolacu.

Întrebat dacă va rămâne în vigoare compensarea, liderul PSD a spus: „Din punctul meu de vedere este ca până la 1 septembrie să se vină cu un act normativ. Această compensare, eu v-am spus doar o scăpare din ea cu acel preț mediu, nu cred că mai este de actualitate, ținând cont de impactul deja solicitat de către Ministerul Energiei. (...) Trebuie venită cu o reglementare a prețului. Ce am stabilit cu premierul e că prețul de 0,68 – 0,8 rămâne nemodificat pentru persoanele fizice”.

Acesta a precizat că se poate veni și cu o compensare dacă prețul e mai mare dar, „din câte știu eu prețul de producție nu depășește 0,68 și 0,8.

„Important e să avem banii pentru plafonare și să nu intrăm în deficit”, a mai precizat Ciolacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.