Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu se pregătește să 'decapiteze' Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (surse)

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat o reformă la Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Potrivit unor surse politice, reforma ar putea începe cu o schimbare a conducerii instituției.

În prezent, CNAS este condusă de vicepreședintele Adela Cojan, care exercită atribuțiile de președinte de la revocarea fostului președinte, Adrian Gheorghe, odată cu ruperea coaliției PNL-USR în 2021. Călin Gheorghe Fechete este director general.

Adela Cojan a fost numită în fruntea instituției în noiembrie 2019, de premierul de la acea dată, Ludovic Orban. Înainte de a fi președinte al CNAS, Adela Cojan a fost director executiv la spitalul privat din Sibiu de unde a plecat și ministrul Sănătății, Victor Costache.  Adela Cojan a condus Casa Județeană de Asigurări de Sănătate din Sibiu în perioada 2005 – 2009 și 2009 – 2012, fără a fi afiliată politic.

Nemulțumirile premierului Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a cerut joi, în ședință de Guvern, ca ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, să dispună reformarea Casei de Sănătate.

„Profit de ocazie să vă solicit să facem schimbări profunde și la nivelul Casei Naționale de Sănătatate. Cred că este timpul pentru o instituție nouă, cu priorități noi și respect pentru cetățeni”,a punctat Ciolacu.

Premierul a criticat de mai multe ori în ultimele săptămâni acțiunile CNAS și a modului în care sunt gestionați acolo banii în condițiile în care de la an la an bugetul a tot crescut substanțial fără ca serviciile să fie și îmbunătățite.

O problemă remarcată de Ciolacu se referă la situația concediilor medicale, capitol la care România este campioană europeană. Premierul a criticat lipsa controalelor pentru a se vedea cum sunt acordate concediile medicale pentru care statul plătește anual sume uriașe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.