Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNAS a sesizat procurorii - Schemă uriașă de decontări fictive: servicii medicale pentru morți și pentru angajații lui Mohammad Murad

www.subiectiv.ro
card de sănătate

Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, ca urmare a unui control efectuat în luna martie la furnizorul de servicii medicale Victoria Medical Center SRL, cu puncte de lucru pe strada Dr. Iacob Felix și bulevardul Regina Elisabeta din București.

În urma controlului, au fost descoperite decontări pentru numeroase servicii medicale fictive, inclusiv prin folosirea cardurilor de sănătate ale unor pacienți decedați. Au fost folosiți în acest scop bătrâni cazați în căminul Karumba, cărora le erau reținute cardurile de sănătate fără știrea aparținătorilor.

Consultații medicale pentru morți, decontate din bani publici

content-image

„Data decesului pacientului R.M., respectiv 17.08.2022, înregistrată în programul informativ PIAS-SIJI-modulul Gestiune asigurați, este confirmată de Certificatul de deces nr. .../18.06/2022, pus la dispoziția echipei de control de către fiica acestuia. Deși Data de 17.06.2022 este data certă a decesului pacientului R.M., furnizorul a raportat consultații și servicii medicale la următoarele date: 23.06.2022, 24.06.2022, 27.06.2022 și 29.06.2022, pe care le-a validat cu cardul de sănătate al pacientului menționat”, se arată în documentul transmite procurorilor.

content-image

În aceeași situație ar fi  opt pacienți care ar fi „beneficat” de consultații și servicii medicale după data decesului.

„Dr. A.C.A. - medic specialist ortopedie și traumatologie nu a făcut consemnări în registrul de consultații aferente celor 8 pacienți prezentați la pct. 2 din constatări și, de asemenea, în proporție de 90%, nici semnătura nu îi aparține. Totodată, nr. A. a mai precizat că există situații în care în registrul de consultații se fac consemnări de către personalul de la recepție”, mai arată raportul Casei de Asigurări.

„Număr impresionant” de consultații decontate pentru angajații lui Murad

content-image

Potrivit documentului ajuns la Parchetul Judecătoriei Sector 1, tot la Victoria Medical Center SRL au fost descoperite consultații și servicii medicale în „număr impresionant” pentru cetățeni români și cetățeni străini angajați la firmele omului de afaceri Mohammad Murad din județul Constanța.

„În contextul prezentat, există suspiciunea rezonabilă cu privire la realitatea acordării consultațiilor și serviciilor medicale la punctele de lucru din București ale societății VICTORIA MEDICAL CENTER SRL pentru asigurații domiciliați în Jud. Constanța”, se mai arată în raport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.