Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu și Viktor Orban anunță un proiect major de infrastructură între România și Ungaria

Premierul României Marcel Ciolacu a avut o întâlnire informală cu premierul Ungariei, Viktor Orban, în cadrul vizitei private pe care acesta o efectuează în România.

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că, în ansamblul relațiilor româno-ungare, partea română își dorește să mențină o abordare deschisă, pozitivă, constructivă și concentrată pe proiecte concrete în beneficiul cetățenilor din cele două state.

Premierul Ciolacu a salutat susținerea manifestată de guvernul ungar pentru eforturile României de aderare la Spațiul Schengen și a exprimat speranța că Ungaria va continua să fie un aliat al țării noastre în această privință.

Cei doi premieri au discutat despre inițierea unui proiect comun de infrastructură care să aibă un impact economic semnificativ pentru ambele țări. Surse politice spun că este vorba despre înființarea unei linii de tren rapid București - Budapesta.

De asemenea, premierul român a subliniat necesitatea intensificării investițiilor companiilor românești în Ungaria.

Susținerea pentru Ucraina

În perspectiva preluării Președinției Consiliului UE de către Ungaria în primul semestru al anului viitor, a avut loc și un schimb de opinii pe tema priorităților la nivel european.

În cadrul întâlnirii, premierul Ciolacu a evidențiat și importanța transmiterii de mesaje de susținere a solidarității și unității la nivelul Uniunii Europene, a sprijinului UE și NATO pentru Ucraina în contextul agresiunii militare a Rusiei.

Viktor Orbán își va continua călătoria de la București la Băile Tuşnad, unde are loc cea de-a 32-a ediţie a Uniersităţii de Vară şi a Taberei Studenţeşti Bálványos, a mai precizat Bertalan Havasi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.