Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu, somat să îşi ceară scuze în raport cu UE pentru atacurile PSD din ultimii ani: 'Să afirme explicit că aderă în mod public la valorile europene'

ciolacu

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi declară că dacă actuala conducere PSD îşi doreşte să se îndepărteze de imaginea de "partid problemă" de la nivelul UE, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, e obligat să-şi ceară scuze în numele partidului pentru "acuzaţiile nefondate" la adresa UE din ultimii ani şi să afirme că aderă în mod public la valorile europene.

"Ciolacu să îşi ceară scuze în raport cu Uniunea Europeană pentru atacurile PSD din ultimii ani şi să afirme public aderenţa PSD la valorile UE (...) Dacă actuala conducere PSD îşi doreşte să se îndepărteze de imaginea de partid problemă de la nivelul UE, atunci Marcel Ciolacu este obligat să îşi ceară scuze în numele partidului pentru toate acuzaţiile nefondate şi pline de ură la adresa Uniunii şi să afirme explicit că aderă în mod public la valorile europene. Modul exemplar în care UE tratează România în contextul crizei Covid trebuie admis chiar şi de PSD", afirmă deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, într-un comunicat de presă transmis duminică.

Potrivit acestuia, cel mai mare plan de relansare economică din istoria Uniunii Europene, dezvăluit pe 27 mai, alocă României 33 de miliarde de euro, majoritatea nerambursabili, a şasea sumă din totalul de 27 de state din Uniune.

Ministrul Muncii, reacție după poza controversată de la Guvern: 'Pe vremea PSD s-ar fi făcut tot posibilul ca lucrurile să fie mușamalizate'

"Este o realitate care confirmă viziunea forţelor reformatoare şi proeuropene din România şi care trimite în ridicol abordarea eurosceptică a PSD din ultimii ani. Anul trecut, în mai, Liviu Dragnea argumenta la Galaţi că francezii sunt geloşi pe români, că olandezii vor să fure Portul Constanţa şi că liderii europeni se tem de dezvoltarea economică a României. Mai mult, potrivit fostului lider PSD, 'ţara noastră a fost transformată în ţapul ispăşitor al jocurilor de putere dintre familiile politice europene', toţi oficialii UE sunt implicaţi într-o conspiraţie împotriva statului de drept din România, aderarea la valorile UE înseamnă, de fapt, slugărnicie şi, nu în ultimul rând, s-ar zvoni prin Uniune despre România că este 'o ţară prea coruptă ca să aibă drepturi depline'. Iar aceste acuzaţii nu erau izolate în rândul membrilor PSD", a declarat Raeţchi.

El a spus că, din contră, PSD a ajuns în situaţia de a fi plasat pe lista AFP a partidelor eurosceptice din Uniune. "În contextul alegerilor europarlamentare de anul trecut, retorica populistă şi patriotardă devenise cea mai importantă componentă a misiunii PSD de îndoctrinare şi radicalizare a cetăţenilor români, ajungându-se chiar la însuşirea teoriilor 'conspiraţiei Soros' - acuzat că plăteşte câini să protesteze şi că încearcă să îl asasineze pe Liviu Dragnea trimiţând oameni să se uite urât la el", a mai adăugat deputatul liberal Ovidiu Raeţchi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.