DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Marcel Vela: SMURD, IGSU şi IGAv au primit un buget majorat

MAI
Marcel Vela

Ministrul desemnat al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, la bilanţul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, că Guvernul susţine activitatea structurilor componente ale DSU şi a afirmat că alocarea bugetară a crescut de la 0,27% din PIB în 2019 la 0,32% din PIB în 2020, scrie Agerpres.

"Vreau să vă spun că SMURD, IGSU şi IGAv, care au avut în 2019 0,27 % din PIB, în 2020 am obţinut de la Guvern (...) o majorare la 0,32 % din PIB pentru unităţile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, o creştere de 5 puncte faţă de anul trecut. Aşadar, avem obligaţia de a ne evalua cât mai obiectiv sistemul de răspuns la situaţii de urgenţă, modul în care colaborează în care colaborează structurile din Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă între ele cu celelalte unităţi ale MAI, dar şi cu alte instituţii şi autorităţi. Trebuie să fim realişti şi echilibraţi atunci când evaluăm valorile şi resursele şi defectele. Vă asigur că din partea mea şi a Guvernului aveţi toată susţinerea", a declarat Marcel Vela, vineri, la evaluarea activităţii desfăşurate în anul 2019 de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi structurile aflate în coordonare.

El a precizat că în noul program pe care l-a prezentat în calitate de ministru desemnat în comisiile parlamentare a susţinut mai multe propuneri, patru dintre acestea vizând şi domeniul situaţiilor de urgenţă.

"Unu, elaborarea unui studiu comparativ în vederea armonizării cadrului legislativ cu incidenţă în situaţiile de urgenţă în acord cu cerinţele europene şi nevoile crescânde ale societăţii. Doi, continuarea şi îmbunătăţirea dotărilor la nivelul structurilor cu atribuţii în situaţii de urgenţă prin eficientizarea utilizării fondurilor bugetare şi europene. Trei, îmbunătăţirea sistemului de monitorizare a situaţiilor de urgenţă şi de coordonare în conducerea intervenţiei şi iniţierea demersurilor pentru îmbunătăţirea cadrului legislativ cu incidenţă în situaţiile de urgenţă", a declarat Vela.

Ministrul a menţionat şi dezvoltarea componentei aeriene pentru intervenţia în situaţii de urgenţă, cu două submăsuri.

Vela a precizat ca una dintre acestea vizează "realizarea de noi puncte de operare aeriană în zonele montane neacoperite la nivel naţional, în raport cu autonomia aparatelor de zbor în zona de nord-vest, nord-est şi sud-vest, cât şi mărirea flotei de elicoptere prin implementarea programelor cu finanţare europeană".

El a adăugat şi demararea unui program de finanţare guvernamentală prin autorităţile locale pentru "înfiinţarea de heliporturi în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării şi IGAv, asigurîndu-se astfel intervenţii pe timp de noapte în cât mai multe locaţii".

Ministrul desemnat a mulţumit şi STS pentru buna colaborare cu MAI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.