Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Vela va trebui să dea explicații ÎN SCRIS: Călin Popescu Tăriceanu, interpelare la sânge pe tema exportului de cereale

stiripesurse.ro
Calin Popescu Tariceanu

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, i-a trimis ministrului de Interne, Marcel Vela, o interpelare în care cere date privind rezervele de cereale ale României, în contextul interzicerii exportului, decizie asupra careia Vela a revenit după ce Uniunea Europeană a criticat deschis decizia României.

Citește și: Cel mai mare epidemiolog al României, Geza Molnar, dă verdictul: 'Epidemia este în scădere! În 5-10 mai ar trebui ridicată carantina, fără discuţie'

"Am adresat o întrebare ministrului de Interne Marcel Vela cu privire la decizia de a da liber exportului de cereale prin Ordonanța Militară 9, după ce prin Ordonanța Militară 8 Guvernul din care face parte a decis interzicerea exportului. Această interdicție a exportului de cereale a fost aplicabilă timp de 7 zile, iar în data de 15.04.2020, prin vocea premierului României, s-a arătat faptul că țara noastră avea nevoie de achiziția urgentă de grâu și porumb pentru refacerea rezervei de stat.

În aceste condiții, i-am solicitat ministrului de Interne să îmi comunice:

1) Care este cantitatea de produse ce au fost achiziționate pentru rezerva de stat până la emiterea ordonanței militare nr. 8, dar și în perioada cât aceasta s-a aflat în vigoare până la suspendarea prevederilor articolului 7 al acestui act normativ, cu menționarea datelor pentru fiecare produs din anexa nr. 2 din Ordonanța Militară?

2) Dacă au existat presiuni asupra Guvernului României ce au determinat modificarea ordonanței militare privind exportul de cereale și dacă da, cum au influențat acestea rezervele strategice ale țării noastre?

Sper ca la această întrebare adresată unui membru al Guvernului să primesc și un răspuns în perioada de 7 zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.