Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcello Lippi ar putea fi mai tare decât Guardiola sau Mourinho: Care este motivul

www.sport.ro

Chinezii nu l-au uitat pe Marcello Lippi! Antrenorul de 68 de ani e aproape de o revenire la Guangzhou Evergrande, echipă care i-ar oferi un contract pe trei ani, în valoare de 60 de milioane de euro. Astfel, celebrul antrenor italian ar putea deveni cel mai bine plătit tehnician din lume, peste Guardiola sau Mourinho.

Fost antrenor al lui Juventus Torino și selecționer al naționalei Italiei, Lippi a dus-o pe Guangzhou Evergrande la câștigarea a trei titluri consecutive de campioană, între 2012 și 2014.

Citește și: Un nou antrenor la lotul feminin de gimnastică: Cine a fost numit

Potrivit ziarului italian Corriere dello Sport, Lippi va semna un contract pe trei ani cu echipa chineză, în valoare de 20 de milioane de euro net pe sezon. Dacă această informație se va confirma, el va deveni cel mai bine plătit antrenor din lume, cu un salariu anual mai mare decât cele 17,7 milioane de euro ale lui Pep Guardiola la Manchester City. Primul antrenor care a câștigat Liga Campionilor atât în Europa, cu Juventus în 1996, cât și în Asia, cu Guangzhou, în 2013, Lippi rămâne, la 68 de ani, unul dintre cei mai apreciați tehnicieni din lume.

Lippi a recunoscut recent că în ianuarie a fost la un pas să o preia pe AC Milan, când clubul i-a cerut să-l înlocuiască pe Sinisa Mihajlovic. Clubul a făcut, însă, un pas înapoi, când rezultatele rossonerilor au început să se îmbunătățească. În 2014, Lippi s-a despărțit de Guangzhou explicând că vrea să fie "mai aproape de Italia". În această săptămână, el a dezvăluit că se gândește să revină în campionatul Chinei. "Da, e adevărat, mă gândesc să mă întorc. M-am simțit bine în China... a fost o provocare pasionantă", a spus Lippi, conform sport.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.