Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREMIERĂ Marea Britanie a numit o femeie ambasador la Washington: Cine este diplomatul Karen Pierce

Age Fotostock
functie

Marea Britanie a decis numirea diplomatului Karen Pierce în funcția de ambasador la Washington, ea fiind prima femeie care ocupă această funcție, informează site-ul agenției de presă Reuters, anunță MEDIAFAX.

Pierce, în vârstă de 60 de ani, a mai fost ambasador al Marii Britanii în Afganistan. Ea îl înlocuiește pe Kim Darroch, care a demisionat în iulie 2019, după ce președintele Statelor Unite, Donald Trump, a spus despre acesta că este „foarte stupid”.

Citește și: Traian Băsescu dă PSD-ului soluția pentru criza politică: 'Eu, ca opozant la Guvernul Orban, i-aș vota'

„Ambasadorul sonat pe care Marea Britanie l-a impus Statelor Unite nu este o persoană de care să fim încântaţi, este un tip foarte stupid. Ar trebui să vorbească în ţara sa, cu premierul Theresa May despre eşecul negocierilor pe tema Brexit, nu să se supere de criticile mele referitoare la modul deficitar în care a fost gestionat dosarul”, spunea Trump la acea vreme, după ce mai multe documente confidențiale în care Darroch susținea că Administrația Trump este „ineptă” au fost făcute publice.

„Trăim o perioadă oportună pentru prietenia dintre Marea Britanie și Statele Unite și sunt încântat să anunț că doamna Karen Pierce va prelua acest nou capitol din relația noastră”, a declarat ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, prin intermediul unui comunicat. „Suntem mândri să trimitem la Washington un diplomat excepțional și o felicit pentru numire”, a adăugat oficialul.

Citește și: TRAGEDIE în Sibiu: DOI MORȚI și un rănit, după impactul devastator dintre o mașină și un microbuz

În prezent, Pierce este ambasadorul Marii Britanii la Națiunile Unite și reprezentantul permanent al țării în Consiliul de Securitate al ONU.

„Sunt onorată că mi s-a cerut să reprezint Marea Britanie în Statele Unite și cred că aceasta este cea mai importantă relație a Marii Britanii”, a spus ea.

Karen Pierce și-a început cariera diplomatică în 1981 și a fost ambasador în Afganistan între 2015 și 2016.

Relațiile dintre Marea Britanie și Statele Unite au fluctuat destul de mult de când Donald Trump a preluat mandatul, în 2017. Acesta a criticat-o pe Theresa May, în perioada când aceasta conducea Guvernul de la Londra pentru modul în care a gestionat ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Totodată, au existat disensiuni între cele două părți și pe tema crizei din Iran.

Cea mai recentă neînțelegere dintre Londra și Washington este legată de decizia Marii Britanii de a permite companiei chineze Huawei să se implice în construirea viitoarei rețele de telecomunicații 5G din Marea Britanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.