Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie amenință fățiș Rusia: intervine cu nave de război în Marea Neagră pentru a descuraja orice încercare de a sabota un coridor maritim

Royal Navy
HMS Queen Elizabeth nave de razboi

Marea Britanie coordonează împreună cu aliații săi un potențial plan de a trimite nave de război în Marea Neagră pentru a escorta navele care exportă cereale ucrainene, informează The Times.

Ministrul lituanian de externe Gabrielius Landsbergis a discutat despre crearea unui astfel de "coridor de protecție" de la Odesa cu ministrul britanic de externe Liz Truss, notează ziarul.

Potrivit planului, "forțele navale aliate vor curăța zona din jurul portului minelor rusești pentru a asigura siguranța transportului de produse vitale", scrie The Times.

Potrivit publicației, este planificată, de asemenea, desfășurarea de rachete cu rază lungă de acțiune în Ucraina "pentru a descuraja orice încercare a Rusiei de a sabota coridorul".

Șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a mulțumit Danemarcei, care a promis că va oferi Ucrainei un lot de rachete anti-navă cu rază lungă de acțiune pentru a proteja navele de marfă care exportă cereale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.