Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie analizează o naţionalizare temporară a Thames Water

fibre2fashion.com
economie marea britanie

Thames Water, cel mai mare furnizor de apă din Marea Britanie, discută cu Guvernul de la Londra mai multe planuri de urgenţă, inclusiv o naţionalizare temporară a companiei private, în cazul în care aceasta se va prăbuşi sub povara unor datorii de aproximativ 14 miliarde de lire sterline (17,8 miliarde de dolari), informează Bloomberg, potrivit Agerpres.

Potrivit unor surse din apropierea acestui dosar, discuţiile care se poartă între Autoritatea de reglementare din Marea Britanie (Ofwat), Trezoreria britanică şi Departamentul pentru Mediu, Alimentaţie şi Afacerile Rurale vizează trecerea companiei de utilităţi sub un aşa-numit regim de administrare specială, în speranţa că o naţionalizare completă nu va fi necesară.

Thames Water furnizează apă pentru 15 milioane de persoane din Londra şi sud-estul Marii Britanii. Directorul general Sarah Bentley a demisionat marţi pe fondul îngrijorărilor cu privire la stabilitatea financiară a firmei, după mai multe luni de articole negative în presă cu privire la scurgeri de ape reziduale şi probleme cu infrastructura învechită. Sarah Bentley a fost înlocuită de directorul financiar Alastair Cochran şi fostul director de la Ofwat, Cathryn Ross, care lucrează la Thames Water din 2021.

Thames Water este deţinut de mai mulţi investitori financiari, inclusiv cel mai mare acţionar care este fondul canadian de pensii Municipal Employees Retirement System cu o participaţie de 32% şi fondul britanic de pensii Universities Superannuation Scheme cu o participaţie de 20%.

Departamentul pentru Mediu, Alimentaţie şi Afacerile Rurale nu a dorit să comenteze. Potrivit surselor, miniştrii sunt aşteptaţi să apară miercuri în Camera Comunelor pentru a prezenta planurile pe care le au în vedere pentru Thames Water.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.