Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie anunță măsuri de urgență, după haosul din toate aeroporturile Europei

Reuters.com
aeroport amsterdam

Ministrul britanic al Transporturilor, Grant Shapps, a declarat duminică că guvernul va lucra din greu cu industria aviaţiei pentru a evita repetarea haosului produs pe aeroporturi săptămâna trecută, deoarece pasagerii s-au confruntat cu întârzieri lungi şi anularea a sute de zboruri, transmite Reuters.

Aeroporturile din Europa încearcă să facă faţă unei reveniri a cererii după pandemie, dar aeroporturile britanice au fost afectate în mod special de perturbări majore, în ultima săptămână, informează News.ro.

Şcolile au fost în vacanţa de la jumătatea semestrului, iar ţara a avut, de asemenea, un weekend lung de sărbătoare publică, pentru a marca cei 70 de ani pe tron ai Reginei Elisabeta.

Shapps, care a spus la începutul săptămânii trecute că operatorii aerieni ar trebui să înceteze să vândă bilete pentru zborurile pe care nu le pot angaja, a spus că industria trebuie să rezolve problema.

”Industria trebuie săîşi rezolve problema singură. Guvernul nu conduce aeroporturi, nu conduce companiile aeriene. Industria trebuie să facă asta", a spus ministrul pentru BBC TV.

Companiile aeriene au sperat într-o vară excelentă pentru pasageri, după doi ani de restricţii de călătorie cauzate de Covid-19. Dar au avut dificultăţi să recruteze personal după criza pandemiei şi se plâng că durează mai mult timp pentru a recruta noi angajaţi şi a-i verifica pentru autorizarea de securitate.

Shapps a spus că reducerile de personal din timpul pandemiei au fost prea profunde.

”Vom lucra foarte mult cu industria... pentru a ne asigura că nu vedem o repetare a acestor scene”, a spus el.

O modificare a legii a făcut mai uşor de tratat cu administraţia necesară pentru autorizarea de securitate, a spus el, adăugând că nu consideră necesar ca armata să fie chemată pentru a ajuta la accelerarea controalelor de securitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.