Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie cere LICHIDAREA lui Bashar Al-Assad, protejatul Rusiei: Ce se poate întâmpla în Siria

agerpres.ro
bashar

Londra doreşte plecarea din funcţie a preşedintelui Bashar Al-Assad, care a dat dovadă de ''o cruzime barbară'' faţă de poporul sirian, a declarat marţi o purtătoare de cuvânt din Downing Street, reiterând poziţia, ce datează de mult timp, a guvernului britanic, relatează AFP.

''Nu credem că preşedintele Al-Assad, care conduce cu o asemenea cruzime barbară poporul sirian, reprezintă calea spre un viitor sigur şi prosper pentru Siria pe termen lung'', a afirmat purtătoarea de cuvânt într-o conferinţă de presă, titrează agerpres.ro.

Citește și: ȘOC la McDonald’s! S-au scumpit toate produsele: Iată noile prețuri

''De aceea estimăm că trebuie să existe o tranziţie politică fără Al-Assad în Siria'', a adăugat ea, în timp ce ONU s-a alarmat marţi în legătură cu presupusa execuţie, de către combatanţi auxiliari ai regimului sirian, a zeci de civili, inclusiv copii, în oraşul Alep.

''Problema actuală la Alep este că nu putem să facem să intre ajutorul, nu putem să facem să intre materiale medicale sau apă'', a explicat purtătoarea de cuvânt britanică, subliniind că accesul ajutoarelor în oraş reprezintă o prioritate.

Citește și: Madonna ȘOCHEAZĂ din nou: Ce a putut să facă pe scenă / VIDEO HOT

Potrivit declaraţiilor sale, Regatul Unit va face presiuni asupra partenerilor săi europeni la summitul de joi de la Bruxelles pentru a adopta ''o declaraţie fermă şi clară'' privind situaţia din Alep şi îndeosebi în legătură cu ''necesitatea unui acces umanitar şi a unui armistiţiu''.

Supuşi de patru săptămâni unor bombardamente violente aeriene şi de artilerie, rebelii şi-au pierdut aproape în totalitate bastionul din estul Alepului şi sunt cantonaţi, împreună cu zeci de mii de civili, îndeosebi în marele cartier Al-Machad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.