Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie, decizie în contextul COVID-19: Trei familii pot forma o 'bulă' în care vor petrece de Crăciun. Ce spun oamenii de știință

brad-craciun

Până la trei gospodării se vor putea întâlni în perioada de Crăciun, între 23 și 27 decembrie, au decis liderii celor patru națiuni britanice, conform BBC, scrie Mediafax.

Oamenii se pot întâlni în case, lăcașuri de cult și spații în aer liber, iar restricțiile de călătorie vor fi, de asemenea, ușurate.

Dar o „bulă de Crăciun” formată trebuie să fie „exclusivă” și nu ar putea vizita pub-uri sau restaurante.

Beatrice Mahler lansează un avertisment TERIBIL: 'Vom avea niște cifre de mortalitate extrem de mari. Decembrie va fi o lună în care vom plânge mult'

Liderii i-au îndemnat pe oameni să „se gândească cu atenție la ceea ce fac”, pentru a menține scăzut riscul creșterii transmisiei.

Ei au adăugat că „2020 nu poate fi un Crăciun normal”, dar familia și prietenii se vor putea vedea într-un mod „limitat și precaut”.

Unii oameni de știință au avertizat că relaxarea restricțiilor Covid în perioada festivă ar putea declanșa un alt val de infecții și alte decese.

Liderii din Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord au ajuns la acord într-o întâlnire care a avut loc marți după-amiază.

Într-o declarație comună, aceștia au spus: „Chiardacă am stabilit reguli, întâlnirea cu prietenii și familia de Crăciun va fi o decizie personală pe care o vor lua oamenii, având în vedere riscurile pentru ei și pentru ceilalți, în special pentru cei vulnerabili. Înainte de a se aduna de sărbători, sugerăm folosirea mijloacelor alternative, cum ar fi tehnologia sau întâlnirile în aer liber”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.