Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie doreşte un acord GENEROS pentru cetăţenii UE

pixabay.com
brexit

Marea Britanie intenţionează ca după ieşirea sa din Uniunea Europeană să le asigure cetăţenilor Uniunii aflaţi deja pe teritoriul său drepturi similare celor de care se bucură în momentul de faţă, a dat asigurări miercuri ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Ministrul britanic a subliniat că este important să se stabilească rapid ce se va întâmpla după Brexit cu cetăţenii UE care trăiesc în Regatul Unit şi cu britanicii care trăiesc în alte ţări ale Uniunii, deoarece incertitudinea generează nelinişte în rândul celor aflaţi în această situaţie.

Lituania cere audierea lui Gorbaciov. Răspunsul venit de la Moscova a fost prompt

"Se intenţionează (ca cetăţenilor UE din Marea Britanie) să li se asigure o soluţie generoasă, în mare parte exact ceea ce beneficiază în momentul de faţă, şi la fel va fi şi pentru cetăţenii britanici din străinătate", a menţionat David Davis într-un interviu acordat BBC.

Liderii celor 27 de state ale UE (fără Marea Britanie), reuniţi sâmbătă la Bruxelles la un summit dedicat negocierii Brexit-ului, au aprobat liniile directoare ale acestor tratative, stabilind ca prioritate soluţionarea drepturilor cetăţenilor europeni stabiliţi în Marea Britanie, precum şi ale britanicilor din statele UE. Negociatorul-şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, va face publice miercuri directivele detaliate ale "taberei" europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.