Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie îl sancționează pe 'regele nichelului' din Rusia. Explicația: 'Continuă să acumuleze averi în timp ce susține regimul lui Putin'

shutterstock.com
sanctiuni

Marea Britanie a anunțat miercuri sancțiuni împotriva oligarhului Vladimir Potanin, cunoscut sub numele de "regele nichelului" din Rusia, descriindu-l ca fiind al doilea cel mai bogat om din Rusia, scrie Reuters, conform Mediafax.

Potanin a fost inclus în cel mai recent val de 13 noi liste de sancțiuni, care includ și alte personalități din lumea afacerilor, firme financiare și alte entități.

"Potanin continuă să acumuleze averi în timp ce susține regimul lui Putin, achiziționând Rosbank și acțiuni la Tinkoff Bank în perioada de la invazia Rusiei în Ucraina", se arată în comunicatul de presă al guvernului care însoțește anunțul.

Potanin este unul dintre cei mai bogați oameni din Rusia, deși averea sa netă depinde în mare măsură de valoarea participației sale de 36% la Nornickel, cel mai mare producător mondial de paladiu și nichel rafinat.

Pe lista de sancțiuni britanică se precizează că Potanin a fost inclus pentru că "a obținut un beneficiu de la sau a sprijinit guvernul Rusiei prin deținerea sau controlul Rosbank". Rosbank își desfășoară activitatea în sectorul serviciilor financiare din Rusia, care este un sector de importanță strategică pentru guvernul rus".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.