Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație! Marea Britanie neagă 'incidentul' din Marea Neagră: 'Nu a fost tras niciun foc de avertisment'

Ria.ru
Rusia, Marea Neagră

Ministerul britanic al Apărării a confirmat, miercuri, că distrugătorul HMS Defender s-a apropiat de Peninsula Crimeea, anexată de Rusia, însă susţine că sunt apele teritoriale ucrainene şi neagă informaţiile privind focurile de avertisment trase de Forţele Navale ruse, informează Mediafax.

"Nu a fost tras niciun foc de avertisment în apropierea navei HMS Defender. Nava Forţelor Navale Regale a efectuat un tranzit inofensiv prin apele teritoriale ucrainene, în conformitate cu dreptul internaţional", a comunicat Ministerul britanic al Apărării, conform Agenţiei France-Presse.

Ministerul rus al Apărării susţine, conform agenţiilor de presă RIA Novosti şi Reuters, că distrugătorul HMS Defender, aparţinând Forţelor Navale Regale britanice, a pătruns trei kilometri în apele teritoriale ruse, în zona Capului Fiolent, în apropiere de Sevastopol (Crimeea). Moscova consideră Crimeea teritoriu rus, inclusiv apele din jurul peninsulei. În contextul în care echipajul distrugătorului nu a reacţionat la avertismentele verbale, o navă a Flotei ruse a Mării Negre a tras focuri de avertisment, iar un avion de vânătoare de tip Suhoi Su-24 a lansat patru bombe de avertisment în apropierea navei militare britanice.

Distrugătorul britanic a schimbat cursul şi a părăsit apele teritoriale ruse. După incident, ataşatul militar al Ambasadei britanice din Moscova a fost convocat la Ministerul rus al Apărării.

În Marea Neagră se află în prezent distrugătorul britanic HMS Defender, fregata olandeză Everton şi un distrugător al Statelor Unite. Relaţiile dintre Rusia şi NATO sunt tensionate din cauza activităţilor militare ruse în apropierea Ucrainei şi a anexării, în 2014, a regiunii ucrainene Crimeea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.