Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie nu va mai oferi sprijin poliţiei siriene după ce s-a aflat că aceasta ar finanţa unele grupuri extremiste

reuters
siria

Guvernul britanic a anunţat luni suspendarea unui program de ajutor destinat unei forţe de poliţie într-o zonă rebelă din Siria, în urma informaţiilor privind deturnări de fonduri şi finanţarea unor grupuri extremiste, relatează AFP. Cazul se referă la programul Access to Justice and Community Security Project (Ajacs), condus de o organizaţie privată, Adam Smith International, ce avea drept scop să sprijine Poliţia Siriană Liberă (FSP), conform Agerpres.

Însă, potrivit emisiunii BBC Panorama, această forţă de poliţie a comis execuţii sumare şi a fost uneori nevoită să predea bani grupului extremist Nureddin al-Zenki. Potrivit emisiunii britanice, poliţiştii sunt numiţi de Frontul al-Nosra (Jabhat al-Nosra), ramura siriană a Al-Qaida, şi fonduri sunt deturnate prin prezenţa unor persoane decedate sau fictive pe listele de plată.

"Ministerul de Externe britanic a suspendat acest program până când acuzaţiile vor fi verificate", a declarat luni un purtător de cuvânt al diplomaţiei britanice. Ministrul de externe britanic Boris Johnson a anunţat recent un pachet suplimentar de patru milioane de lire sterline pentru FSP. "Luăm foarte în serios orice acuzaţie de cooperare cu grupuri teroriste şi încălcări ale drepturilor omului", a adăugat purtătorul de cuvânt britanic, subliniind totuşi că "într-un mediu atât de dificil, nicio activitate nu este lipsită de risc".

La rândul său, Adam Smith International a respins ferm informaţiile oferite de Panorama. "Am administrat eficient banii contribuabililor pentru a lupta împotriva terorismului, pentru a asigura securitatea comunităţilor siriene şi pentru a reduce riscurile semnificative asociate operaţiunilor într-o zonă de război", a declarat un purtător de cuvânt al organizaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.